Cez víkend sa začne pravá zima, s ochladením príde i sneh

TA3 SITA
27.11.2019 09:34

Koncom pracovného týždňa dorazí na územie Slovenska výraznejšie ochladenie, ktoré prinesie aj snehové zrážky. Tie zavítajú aj do nižších polôh. Informuje o tom portál iMeteo.sk.

Cez víkend sa začne pravá zima, s ochladením príde i sneh
SITA/Radoslav Maťaš (ilustračné foto)

Počasie však v niektorých krajoch nebude prajné už v stredu. Slovenský hydrometeorologický ústav totiž vydal výstrahu 1. stupňa pred vetrom na horách, platí od 10:00 do 22:00 pre okresy Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno a Poprad. „Miestami sa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo rýchlosť 110 - 135 km/h. Predpokladaná rýchlosť vetra predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo,“ varujú meteorológovia.

bez-nazvu_ac1100ae-32ed-755f.jpg

Podľa iMeteo.sk už v sobotu 30. novambra zažijú obyvatelia Slovenska pomerne studený deň. „Čaká nás prevažne oblačné až zamračené počasie s prehánkami, ktoré by aj v nižších polohách mali byť snehové. Denné teploty sa prepadnú na 0 až +7 °C a v nedeľu bude ešte chladnejšie. Teploty sa dostanú maximálne na -1 až +5 °C, no v nedeľu by sa malo vyčasiť a zrážky sa neočakávajú", uvádza portál.

Ďalšia vlna zrážok dorazí v pondelok. Cez naše územie postúpi oblasť nižšieho tlaku a ako uvádza iMeteo.sk, čaká nás zamračené počasie s dažďom, pričom od výšky 300 m n.m. bude snežiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok