V bratislavskej Starej tržnici vypukol požiar, zasiahli hasiči

TA3 TASR
15.11.2019 13:09

Hasiči museli zasiahnuť v centre Bratislavy pre požiar v Starej tržnici, kde sa pravidelne konajú kultúrne podujatia. Ľudí z budovy evakuovali. Požiar bol len menšieho rozsahu a už sa ho podarilo uhasiť. Vznikol v suteréne a celá budova je v jeho dôsledku silno zadymená.

"Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiar vypukol v suteréne budovy. Hasiči pomohli s evakuáciou osôb nachádzajúcich sa v priestoroch. Na mieste udalosti zasahujú tri desiatky hasičov zo všetkých bratislavských hasičských staníc. Požiar sa podarilo lokalizovať a hasiči odvetrávajú silno zadymené priestory," uviedli hasiči. Ako dodali, podľa predbežných informácií sa pri požiari nezranila žiadna osoba.

Gábor Bindics z občianskeho združenia Aliancia Stará Tržnica, ktoré budovu prevádzkuje, priblížil, že požiar vznikol v uzavretom suterénovom priestore v kuchyni. "Nemáme zatiaľ žiadne informácie, z čoho vznikol požiar a aký veľký bol. Dym je v celom suteréne a čakáme, čo sa udialo, z čoho vypukol požiar," povedal s tým, že požiar je už uhasený. Zároveň potvrdil, že pre zadymenie priestoru museli Starú tržnicu a prevádzky v nej evakuovať.

Veliteľ hasičského zásahu Lukáš Višváder potvrdil informácie, že k požiaru došlo v suteréne, v priestoroch kuchyne. "Došlo k silnému zadymeniu. Realizujeme ventiláciu priestorov," spresnil s tým, že evakuovať museli z budovy okolo 70 až 80 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok