Glváč stále neodchádza. Máme väčších grázlov, myslí si Fico

TA3 TASR
5.11.2019 11:45

Predseda Smeru-SD Robert Fico by na mieste podpredsedu NR SR Martina Glváča odišiel z funkcie hneď po tom, ako by voči sebe vyvodili zodpovednosť opoziční politici, ako Richard Sulík či Igor Matovič.

S Kočnerom sa poznali viacerí

Fico to povedal na tlačovej konferencii. Vyhlásil, že najväčšie kauzy Mariana Kočnera, ktorý je obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, sú z čias vlády Ivety Radičovej. Fico v súvislosti s Glváčom zopakoval svoje slová, že má jeho podporu. "Budem rešpektovať každé rozhodnutie, ktoré Martin Glváč urobí. Každé jedno," zdôraznil. Poukázal pri tom na selektívnu mieru zodpovednosti voči Smeru-SD. Podľa jeho slov Kočnerova komunikácia s Glváčom dokazuje, že sa spolu poznali dlhšie obdobie, nechcel však posudzovať jej obsah.

Fico pripomenul, že sa s Kočnerom poznali viacerí politici a viacerí sa s ním aj stretli. Podľa svojich slov sa s ním aj on osobne stretol na niekoľkých oslavách. "On bol všade. Vy ste z neho urobili celebritu," povedal zástupcom médií. Na otázku o svojom bývaní v komplexe Bonaparte odpovedal, že v budove už od leta nebýva. Tvrdí tiež, že Kočner v nej nikdy nebýval.

Poslankyňa Veronika Remišová vyzvala Glváča na odchod z parlamentu. "Je už po Dušičkách, ale slovenská verejnosť je stále traumatizovaná, že vrcholní predstavitelia štátu, justície a prokuratúry odmietajú vyvodiť zodpovednosť za svoje zlyhania," skonštatovala. Dôveru v štát a spravodlivosť podľa nej možno obnoviť len vtedy, ak na čele štátnych inštitúcií budú stáť ľudia, ktorí neudržujú styky s mafiou. "Je potrebné začať s Martinom Glváčom a pokračovať s ďalšími predstaviteľmi v justícii a na prokuratúre," vyhlásila.

Rozhodnutie chcel oznámiť čoskoro

Glváč mal v parlamente koncom októbra čeliť odvolávaniu pre jeho údajnú komunikáciu s Kočnerom. Poslanci však neschválili program mimoriadnej schôdze. Glváč následne informoval, že svoje rozhodnutie oznámi čoskoro. Komunikáciu medzi Glváčom a Kočnerom cez aplikáciu Viber zverejnil líder hnutia OĽaNO Igor Matovič. Tvrdí, že Glváč mal vedieť o viacerých kauzách Kočnera, napríklad, že si nominoval svojho človeka do funkcie zástupcu riaditeľa Slovenskej informačnej služby.

Líder OĽANO tvrdí, že Glváč klamal o tom, že sa s podnikateľom od roku 2012 nestretol. Glváč tvrdenia odmietal, podal pre ne aj trestné oznámenie. Tvrdil, že Matovič pácha trestnú činnosť, ak zverejňuje jeho údajnú komunikáciu. Trval na tom, že sa s Marianom Kočnerom nestretol od roku 2012. Rovnako poprel tvrdenia vyplývajúce z jeho údajnej komunikácie s Kočnerom, zverejnenej Denníkom N, o tom, že si s ním mal dohadovať biznis. Články o Threeme považuje za cielenú diskreditáciu jeho osoby a strany Smer-SD.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok