Čižnár má konať, tvrdí Šeliga po zverejnení novej nahrávky s Trnkom

TA3 TASR
31.10.2019 11:19

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár nemá po zverejnení videa argument, prečo voči Dobroslavovi Trnkovi nekonať, tvrdí podpredseda mimoparlamentnej strany Za ľudí Juraj Šeliga. Ten podal na generálnu prokuratúru podnet na podanie návrhu na začatie disciplinárneho konania a trestné oznámenie voči Trnkovi.

Čižnár má konať, tvrdí Šeliga po zverejnení novej nahrávky s Trnkom
SITA/Branislav Bibel

Podľa Juraja Šeligu sa Dobroslav Trnka mohol dopustiť zneužitia právomoci verejného činiteľa. „Generálny prokurátor dnes nemá argument, že tento skutok bol premlčaný a on nemôže podať návrh na disciplinárne stíhanie,“ tvrdí Šeliga. Čas zhotovenia videonahrávky je totižto neznámy a jediným spôsobom, ako zistiť dátum vzniku, je podľa Šeligu znalecké skúmanie, ktoré prichádza do úvahy iba v rámci trestného konania alebo disciplinárneho stíhania.

To je Šeligov argument, prečo by mal Čižnár konať, vzhľadom na to, že audionahrávka, na ktorej sa má Marian Kočner hádať s Trnkom, je údajne premlčaným skutkom. „Dobroslav Trnka na základe zverejneného záznamu inštalácie kamery čelí podozreniu, že použil informačno-technický prostriedok voči návštevníkom svojej kancelárie bez povolenia sudcu,“ uvádza sa v stanovisku neparlamentnej Demokratickej strany, ktorá žiada Jaromíra Čižnára, aby sa Trnku „zbavil“.

Generálna porkuratúra neskôr reagovala, že Šeliga "kope do otvorených dverí," pretože bol návrh na začatie disciplinárneho konania voči Trnkovi vypracovaný už 29. a 30. októbra a následne doručený disciplinárnej komisii. Vo veci inštalovania kamery v kancelárii generálneho prokurátora uvádza stanovisko GP, že sa videom už zaoberá Národná kriminálna agentúra, čo podľa nej Šeligovi nemohlo ujsť: "Preto musíme len konštatovať že menovaný pán kope do otvorených dverí a pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami len vytĺka politické body, čo nie je po prvý raz."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok