Nebudem na kandidátke Mosta, definitívne sa rozhodol Gál

TA3 TASR SITA
30.10.2019 11:48

Minister spravodlivosti Gábor Gál nebude na kandidátke Mosta-Híd do parlamentných volieb v roku 2020. Dôvody sú podľa jeho slov politické aj nepolitické a je definitívne rozhodnutý. Povedal to novinárom po rokovaní vlády. Gál oznámil svoje rozhodnutie v ten istý deň ako Peter Kresák, ktorý odchádza z poslaneckého klubu strany.

Nebudem na kandidátke Mosta, definitívne sa rozhodol Gál
TASR

V súvislosti s otázkou k jeho odchodu z politiky sa vyjadril aj k zámeru Petra Kresáka odísť z poslaneckého klubu Mosta-Híd. "Rešpektujem jeho rozhodnutie. I napriek tomu, že sme sa nie vždy zhodli, považujem ho za odborníka, ktorý dokázal vyargumentovať svoje názory," povedal Gál na Kresákovu adresu. 

Kresák nevylučuje spoluprácu s novovzniknutou stranou Dobrá voľba a uviedol, že má viacero ponúk od politických subjektov. Členom strany Most-Híd nebol. "Mám problém s niektorými politickými rozhodnutiami, ktoré sa v súvislosti s prípravou kampane udiali," povedal Kresák. "Ide napríklad o spájanie sa s inými menšinovými stranami, ktoré dlhé roky Most kritizovali a zrejme sú podporované aj zo zahraničia," dodal poslanec s tým, že Mostu-Híd drží palce a verí, že maďarská strana bude mať v parlamente po voľbách svoje zastúpenie.

Gábor Gál: „Nebudem už na kandidátke. Mám na to milión dôvodov. Už v lete som sa tak rozhodol. Vrátim sa do civilného života a veľmi sa na to teším."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok