Zverejnili, kedy bude schôdza o Glváčovi. Predtým sa zíde koalícia

TA3 TASR
28.10.2019 14:06

Mimoriadna schôdza parlamentu, na ktorej chce opozícia odvolať Martina Glváča z postu podpredsedu parlamentu, sa bude konať v utorok o 15:00. Potvrdil to hovorca predsedu parlamentu Andreja Danka Tomáš Kostelník. Ako dodal, ešte pred mimoriadnou schôdzou zasadne koaličná rada. Na nej by mal Smer-SD informovať o svojom stanovisku.

Opoziční poslanci v piatok odovzdali potrebné podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu. Glváč čelí tlaku na odstúpenie, dôvodom sú jeho údajné konverzácie s Marianom Kočnerom cez aplikácie Threema a Viber. V Threeme si mal napríklad dohadovať biznis s pozemkami na Čiernej Vode. Glváč podľa Denníka N taktiež rozoberal, ako sa má rekonštruovať vláda po odchode Roberta Fica z postu predsedu vlády. Fico sa vzdal svojej funkcie po tlaku verejnosti po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice v marci minulého roka. Komunikácia medzi nimi mala prebiehať minimálne od 17. októbra 2017 do 5. mája 2018 a vymeniť si spolu mali najmenej 49 správ.

Glváč čelí tlaku na odstúpenie, dôvodom sú jeho údajné konverzácie s Marianom Kočnerom cez aplikácie Threema a Viber.

Zo zverejnenej komunikácie cez Viber podľa lídra OĽANO Igora Matoviča vyplýva, že Glváč mal vedieť o viacerých kauzách, napríklad aj o tom, že si Marian Kočner nominoval svojho človeka do funkcie zástupcu riaditeľa Slovenskej informačnej služby. Glváč medializované tvrdenia odmieta, podal pre ne aj trestné oznámenie. Poznamenal, že líder OĽANO pácha trestnú činnosť, ak zverejňuje jeho údajnú komunikáciu. Trvá na tom, že sa s Kočnerom nestretol od roku 2012. Matovič tvrdí, že Glváč klame.

Premiér a podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrini uviedol, že o medializovanej komunikácii budú v Smere-SD hovoriť a nebudú ju prehliadať. Predseda Mosta-Híd Béla Bugár vyhlásil, že ak polícia zistí, že je komunikácia medzi Glváčom a Kočnerom pravdivá, podpredseda parlamentu si svoj post neudrží.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok