Trasú sa im domy, padajú lustre. Obyvatelia doplácajú na obchvat

TA3 SITA
27.10.2019 16:11

Obyvateľov bratislavskej mestskej časti Ružinov, konkrétne časti Malé Pálenisko, negatívne ovplyvňuje výstavba novej cesty obchvatu D4R7. Ako uviedol starosta Ružinova Martin Chren na sociálnej sieti, za posledný rok sa obyvatelia Malého Páleniska sťažovali na otrasy a hluk pri výstavbe.

Trasú sa im domy, padajú lustre. Obyvatelia doplácajú na obchvat
SITA/AMI Communications Slovakia

Z otrasov „doslova poskakovali domy a padali lustre,“ uviedol starosta s tým, že Ružinovčanov postihli aj dopravné obmedzenia a chvíľami sa nevedeli bezpečne dostať domov. Starosta vyčítal konzorciu D4R7 počiatočný nezáujem, konzorcium však začalo s obyvateľmi komunikovať a ako pre agentúru SITA uviedla spoločnosť D4R7 Construction, s obyvateľmi Malého Páleniska sa budú stretávať pravidelne. V rámci kompenzácie za diskomfort prispejú napríklad na solárne osvetlenie v mestskej časti.

Ako ďalej uviedol starosta Chren na sociálnej sieti, konzorcium D4R7 prezentovalo mestskej časti Ružinov konkrétne kroky, ktorými bude riešiť notorické problémy ako „nebezpečnú jazdu nákladných áut, bezpečné obchádzkové trasy, čistotu či opravy zničených ciest,“ vysvetlil Chren. „Zhotoviteľ spolu s mestskými časťami aktívne rieši problémy miestnej komunity, snaží sa vychádzať v ústrety ich podnetom, pokiaľ sú opodstatnené,“ uviedla v reakcii spoločnosť D4R7 Construction.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok