V novom parkovacom systéme je polovica domácností Petržalky

TA3 SITA
22.10.2019 11:19

V bratislavskej mestskej časti Petržalka sa za necelé tri týždne od spustenia registrácií do pilotného parkovacieho systému elektronicky zaregistrovalo už viac ako 10-tisíc obyvateľov Petržalky. „Podľa našich sčítaní je to takmer polovica všetkých petržalských domácností,“ uviedol starosta Petržalky Ján Hrčka na sociálnej sieti.

V novom parkovacom systéme je polovica domácností Petržalky
SITA/Robert Tappert

Ďalších 1 300 ľudí, ktorí používajú služobné autá na súkromné účely a priniesli na úrad potvrdenie, zaregistrujú v priebehu najbližších dní, pretože registrácia je náročná na dokumentačné spracovanie. „Chcem sa týmto ľuďom ospravedlniť za oneskorenie aj za potrebu priniesť tieto potvrdenia osobne, ale bohužiaľ, nie je možné ich overiť elektronicky,“ dodal Hrčka.

Zo všetkých zaregistrovaných sa viac ako 85 percent ľudí zaregistrovalo elektronicky a menej ako 15 percent ľudí prišlo osobne na úrad. Podľa starostu je ešte malá skupina ľudí, ktorí menili svoje údaje v poslednom čase a nie je ešte v súčasnosti možné overiť ich údaje. Títo ľudia však postupne dostanú rozhodnutie o zaregistrovaní do Petržalského parkovacieho systému. „Pevne verím, že spustenie parkovacieho systému prinesie viditeľné zlepšenie už v prvých dňoch a že všetkým Petržalčanom sa bude parkovať lepšie,“ uviedol Hrčka.

Petržalský pilotný parkovací systém schválili prostredníctvom všeobecne záväzného nariadenia petržalskí poslanci 9. septembra na mimoriadnom zastupiteľstve. Začne platiť 1. novembra a jeho zmyslom je uprednostňovanie rezidentov s trvalým pobytom v Petržalke pri parkovaní v mestskej časti. Petržalka spustila 1. októbra elektronickú registráciu do pilotného parkovacieho systému. Po registrácii bude môcť Petržalčan v prvej fáze prednostne parkovať na všetkých parkoviskách v mestskej časti, a to 24 hodín denne sedem dní v týždni.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok