Matovičovci sa pred voľbami spájajú s kresťanskou stranou

TA3 TASR SITA
22.10.2019 10:17

Hnutie OĽANO Igora Matoviča sa pred parlamentnými voľbami spája s Kresťanskou úniou, zoskupením okolo Anny Záborskej a Richarda Vašečku. Má ísť o "spojenie proti mafii".

Matovičovci sa pred voľbami spájajú s kresťanskou stranou
TASR

Na kandidačnej listine hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti do parlamentných volieb 2020 bude mimoparlamentná strana Kresťanská únia. Na tlačovej besede o tom informovali líder OĽaNO Igor Matovič a predsedníčka Kresťanskej únie Anna Záborská s tým, že Kresťanská únia dostane 15 miest. Prvé tri miesta na kandidátke budú patriť predstaviteľom OĽaNO, Záborskej ponúkol Matovič štvrté miesto.

„O štyri mesiace zvedieme finálny zápas s mafiou a potrebujeme každého bojovníka,“ povedal o spoločnej kandidátke Matovič a zároveň vyzval predsedu KDH Alojza Hlinu, aby si sadli za spoločný rokovací stôl. „Pozývame ho ako partnera, aby sme dali každému kresťanovi istotu, že jeho hlas neprepadne,“ uviedol predseda OĽaNO.

Záborská uviedla, že je dôležité spájať sily, aby sa postavila silná vláda a očistila štát od neduhov, ktoré ho ničia. Tvrdí, že Kresťanskú úniu oslovili viaceré strany. „Cieľom rokovaní bolo, aby neprepadli kresťanské hlasy a aby sa zmenila vláda. Pán Igor Matovič pristupoval ku Kresťanskej únii ako partner, ktorý chcel, aby bol posilnený kresťanský pilier,“ povedala Záborská. Kresťanskú úniu založili odídenci z Kresťanskodemokratického hnutia a OĽaNO Anna Záborská a Branislav Škripek. Predstavitelia Kresťanskej únie začali prvé kolo rozhovorov o spájaní kresťanských síl do parlamentných volieb ešte koncom mája.

Kresťanskú úniu založili odídenci z Kresťanskodemokratického hnutia a OĽaNO Anna Záborská a Branislav Škripek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok