Matovič vysvetlil, prečo zatiaľ neponúkol miesto odídencom zo SaS

TA3 TASR
13.10.2019 16:28

Predseda opozičného hnutia OĽANO Igor Matovič si nechce rozhnevať SaS ponukami odídencom zo strany. Pri niektorých si však myslí, že by bola škoda, keby z politiky odišli. SaS považuje naďalej za najbližšieho partnera v opozícii.

Matovič vysvetlil, prečo zatiaľ neponúkol miesto odídencom zo SaS
SITA/Jana Birošová

„Čokoľvek, čo budeme robiť, budeme robiť tak, aby to nenarušilo naše vzťahy,“ povedal Matovič v reakciu na otázku, či bude dávať ponuky na miesta na kandidátke OĽANO skupine tzv. Demokratického jadra SaS. Zároveň Matovič pripúšťa, že sú medzi nimi ľudia, ktorí by nemali odísť z politiky. „Určite nebudeme robiť niečo, s čím by zásadne nesúhlasila SaS,“ doplnil líder OĽANO. Potenciálnu dohodu medzi ním a predsedom SaS Richardom Sulíkom o tom, že odídencov nezoberie na kandidátku, poprel.

V posledných dňoch odišlo zo strany SaS viac ako 20 členov, medzi nimi poslanci parlamentu Ľubomír Galko, Jozef Rajtár alebo Jana Kiššová. Poslankyňa a teraz už bývala šéfka poslaneckého klubu Natália Blahová bola zo strany vylúčená na nominačnom kongrese strany. K svojej politickej budúcnosti sa zatiaľ nevyjadrovali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok