Kto je vlastne lídrom strany? Danko sa chce so Smerom rozprávať

TA3 TASR
6.10.2019 11:58

SNS sa bude musieť porozprávať so Smerom-SD, či sa mení jeho politika a kto je vlastne lídrom strany. Povedal to predseda parlamentu Andrej Danko v našej nedeľnej diskusnej relácii V politike s tým, že sa chce pýtať aj na platnosť koaličnej zmluvy. Smer-SD si podľa neho musí uvedomiť, že sú tu aj koaliční partneri.

Kto je vlastne lídrom strany? Danko sa chce so Smerom rozprávať
TA3

"Na Koaličnej rade, ktorá bude, sa budem pýtať, či ešte platí koaličná zmluva," skonštatoval Danko aj v súvislosti so schválením rastu minimálnej mzdy vo vláde. Poukázal na zásadu, ktorá v minulosti platila, že ak majú členovia vlády z niektorej strany výhradu voči konkrétnemu návrhu, bod sa nezaradí na rokovanie vlády.

Smer-SD si podľa neho musí uvedomiť, že vo vláde sú naďalej aj jeho koaliční partneri. "Niekedy si neviem so Smerom-SD rady," povedal Danko. Na rokovaní Koaličnej rady chce hovoriť aj o tom, kto je vlastne lídrom Smeru-SD. Zdôraznil, že má korektné vzťahy aj s premiérom Petrom Pellegrinim, ktorý bude lídrom strany do volieb, aj s predsedom strany Robertom Ficom. Ak bude lídrom Fico, bude sa podľa svojich slov baviť s Ficom, ak to bude premiér, bude sa baviť s ním.

Danko si myslí, že politika sa v súčasnosti zvrhla na zosmiešňovanie. Vo voľbách chce zabojovať aj prezentáciou toho, čo už SNS dosiahla. "Ak nám ľudia dajú hlas, budeme bojovať ďalej," skonštatoval Danko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok