Vládny špeciál pristál cestou zo summitu mimoriadne vo Varšave

TA3 TASR
24.9.2019 18:52

Vládny špeciál letky ministerstva vnútra mimoriadne pristál v poľskej metropole Varšava. Stalo sa tak na trase z kazašského hlavného mesta Nur-Sultan počas návratu delegácie predsedu parlamentu Andreja Danka z euroázijského summitu.

Počas letu do Bratislavy došlo k nečakaným zdravotným komplikáciám predsedu maďarského Národného zhromaždenia Lázslóa Kövéra. Danko preto požiadal kapitána letu o mimoriadne pristátie. Po ošetrení poľskými záchranármi sa šéf maďarského parlamentu vrátil na palubu s tým, že jeho stav je stabilizovaný. Po poldruha hodine špeciál opäť vzlietol a odviezol Kövéra do Budapešti.

ambu_ac1100ae-515e-9fd3.jpg

Vzhľadom na zdravotný stav Kövéra dal totiž predseda NR SR pokyn, aby stroj smeroval priamo do maďarskej metropoly. Pôvodne mal Kövér pristáť spolu so slovenskou delegáciou v Bratislave, odkiaľ sa mal do Maďarska presunúť autom.

"Je prirodzené, že ak nastane situácia, aká nastala, snažíme sa pomôcť. Som rád, že náš kolega je v Budapešti a že sme mu pomohli," povedal Danko novinárom po prílete do Bratislavy. O detailoch zdravotného stavu svojho maďarského partnera sa podľa svojich slov nechcel informovať. "Rozhodol som sa, že nebudeme riskovať a ohrozovať jeho zdravotný stav. Verím, že by sa tak zachoval každý," doplnil Danko s tým, že Kövér mu adresoval poďakovanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok