Mazurek ešte nezaplatil 10-tisícovú pokutu, nedoručili mu výzvu

TA3 TASR
24.9.2019 08:37

Exposlanec národnej rady za ĽSNS Milan Mazurek, ktorého Najvyšší súd na začiatku tohto mesiaca odsúdil za extrémistické trestné činy na peňažný trest vo výške 10.000 eur, tento trest ešte nemohol zaplatiť.

Mazurek ešte nezaplatil 10-tisícovú pokutu, nedoručili mu výzvu
SITA/Peter Rusko

"Spis v tejto trestnej veci sa nachádza na NS SR. Až po jeho doručení na Špecializovaný trestný súd zašle odsúdenému platobnú výzvu na uhradenie peňažného trestu," vysvetlila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Pokiaľ by bývalý poslanec financie neuhradil, hrozilo by mu polročné väzenie. Mazurek však môže požiadať prvostupňový súd, ako to nedávno požiadal aj odsúdený bývalý viceprimátor Košíc Eugen Čuňo, o splátkový kalendár.

Trojčlenný senát NS SR odsúdil Mazureka 3. septembra, keď sprísnil minuloročný rozsudok ŠTS v Pezinku, čo sa týka výšky peňažného trestu. Verdikt bol právoplatný. Mazurek následne prestal byť poslancom NR SR. Senát tak zamietol odvolanie Mazureka, ale čiastočne vyhovel odvolaniu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry. Zamietol však návrh prokurátora preškoliť Mazureka o rómskom holokauste, keď to nepokladal za potrebné.

Mazurek čelil obžalobe z prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia v jednočinnom súbehu s prečinom podnecovania, hanobenia a vyhrážania sa osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine alebo pôvodu rodu. Dôvodom boli jeho hanlivé výroky na adresu rómskeho etnika, ktoré majú rasistický charakter, odvysielané v októbri 2016 v Rádiu Frontinus.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok