Aký bude Most-Híd? Na sneme hovorili o zmenách v strane

TA3 TASR
14.9.2019 07:47

Členovia vládnej strany Most-Híd na sneme v Bratislave hovorili o výsledkoch vo vláde a o programových prioritách do volieb. Pripomenuli si tiež desať rokov strany. Uviedla to hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár.

Bugár: Zmena je nevyhnutná

Most-Híd je mostom medzi starou a novou generáciou politikov a politík. Počas svojho prejavu na úvod sobotného snemu strany Most-Híd to povedal jej predseda Béla Bugár. Zdôraznil tiež, že neľutuje vstup do súčasnej koalície, pretože išlo o zodpovedný krok. Verí, že príbeh strany nekončí. "Napriek kritickým hlasom je naša strana pre spoločnosť užitočná a hlavne bytostne potrebná," myslí si Bugár, ktorý vyzdvihol, že sa strana zachovala zodpovedne, aj keď to nebolo populárne.

mostt_ac1100ae-ad1a-3964.jpg

Uznáva, že zmena je nevyhnutná a spoločnosť sa posúva vpred. "Preto sme tu my, aby boli nastávajúce zmeny čo najprínosnejšie pre všetkých, ktorí žijú na Slovensku," konštatoval. Predseda Mosta-Híd tiež poukázal na rozdeľovanie ľudí na "dobrých", ktorí kritizujú vládu, a "zlých", ktorí sú vo vláde. "Slušné Slovensko sa nedá vybudovať spôsobom, že kto nie je s nami, je proti nám," zdôraznil.

O výsledkoch i prioritách

Strana Most-Híd podľa Bugára za desať rokov svojej existencie dosiahla to, že medzi Slovákmi a Maďarmi je pokoj a mier. Je tiež presvedčený, že v súčasnej koalícii sa strane podarilo dosiahnuť konkrétne výsledky v oblastiach zvyšovania životnej úrovne, súdnictva, životného prostredia, podpory mladých rodín a menšinovej kultúry.

Členovia strany Most-Híd na sneme hovorili najmä o výsledkoch vo vláde a o programových prioritách do volieb. Pripomenuli si tiež desať rokov strany. Na sneme sa nezúčastnil minister spravodlivosti Gábor Gál, a to pre zdravotné dôvody. Predseda poslaneckého klubu Mosta-Híd Tibor Bastrnák poprel, že by boli vo vedení strany nejaké nezhody, nepočul o žiadnom spore alebo napätí. Personálne zmeny podľa neho súvisia s diskusiou o prenechaní miest v predsedníctve mladším členom strany.

Sólymos: Je škoda, že sa Most nedohodol s SMK

Podľa ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa, ktorý sa na sobotňajšom sneme strany mal vzdať straníckych funkcií, je škoda, že Most-Híd pri rokovaní o predvolebnej spolupráci s SMK nevyužil všetky možnosti a nedohodol sa s ňou na vytvorení koalície.

"Môj názor bol od začiatku ten, že by sme sa mali pokúsiť urobiť všetko preto, aby sme sa dohodli. Myslím si totiž, že tá spolupráca Mosta-Híd a SMK by mohla byť základom toho, aby menšiny a regióny mali silné zastúpenie v budúcom parlamentne a vláde," uviedol Sólymos s tým, že o tom rozhodla republiková rada a on jej rozhodnutie zobral na vedomie. Vznik niekoľkých maďarských strán a iniciatív je podľa ministra práve výsledkom toho, že sa Most-Híd a SMK nedohodli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok