Po búrke hlásia už vyše sto ranených, v Tatrách hľadajú ďalších

TA3 TASR
23.8.2019 09:47

Vyše 150 ľudí utrpelo zranenia pri búrke s bleskami, ktorá prekvapila turistov v Západných Tatrách. Na poľskej strane si blesky vyžiadali štyroch mŕtvych vrátane dvoch detí, na slovenskej strane zahynul český turista.

Po búrke hlásia už vyše sto ranených, v Tatrách hľadajú ďalších
SITA/AP

O aktualizovanom počte zranených informovala poľská agentúra PAP. Zranených previezli do nemocníc v mestách Zakopané, Nowy Targ, Limanowa, Myšlenice, Sucha Beskidzka a Krakov. Blesky zasiahli západotatranský masív Giewont a ďalšie miesta. Na záchrannej operácii koordinovanej poľskou Tatranskou dobrovoľníckou záchrannou službou sa podieľalo päť helikoptér, 13 sanitiek a takmer 80 hasičov.

Poľský premiér Mateusz Morawiecki navštívil Zakopané, kde vyjadril sústrasť príbuzným obetí a poďakoval sa všetkým, ktorí sa zapojili do záchrannej akcie. Záchranári plánujú aj v piatok vyraziť do terénu a zistiť, či v horách ešte niekto neuviazol.

Jeden český turista po zásahu bleskom zomrel aj na slovenskej strane Západných Tatier, píše na svojej stránke Český rozhlas. Zranené sú ďalšie dve osoby, z toho jedna ťažko a druhá ľahko. Uviedol to riaditeľ slovenskej Horskej záchrannej služby Jozef Janiga.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok