Premiér a ministerka Kalavská prehovorili o politickej budúcnosti

TA3 SITA TASR
21.8.2019 15:18

Premiér Peter Pellegrini a ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská sa po dlhom rokovaní vlády, počas ktorého sa riešila aj Robertom Ficom kritizovaná reforma nemocníc, vyjadrili k svojej politickej budúcnosti. Napriek špekuláciám sa demisiu podať nechystajú.

Premiér a ministerka Kalavská prehovorili o politickej budúcnosti
SITA/Diana Černáková

Premiér Peter Pellegrini sa napriek špekuláciám demisiu podať nechystá. Bude robiť všetko preto, aby SR doviedol k riadnym voľbám, uviedol na tlačovej besede po rokovaní vlády.  "Ja som podpredsedom Smeru a je mojou povinnosťou, aby som urobil všetko pre to, aby strana, ktorá prezentuje politiku sociálnej demokracie, naďalej dosahovala dobré výsledky. Sociálna demokracia totiž patrí do nášho každodenného života," povedal.

O Pellegrinim sa hovorilo, že by mohol opustiť Smer-SD, kde je podpredsedom, a že žiada "čistú kandidačnú listinu" vrátane toho, aby na listine nebol Fico. Pellegrini teraz vylúčil, že by si kládol "striktné podmienky".

Fico po sporoch o reforme nemocníc vyzval ministerku zdravotníctva Andreu Kalavskú, aby zvážila svoju politickú budúcnosť. V TA3 v utorok nevylúčila, že odstúpi. Nepokon sa tak (zatiaľ) nestane. Kalavská sa nádeje na schválenie reformy zdravotníctva nevzdáva. Nepodáva ani demisiu po tom, čo vláda reformu nateraz neschválila. Nemieni robiť divadlo. Je tu podľa nej ešte priestor na presvedčenie politických partnerov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok