Potvrdili moje slová o mafii a štáte. Kiska ocenil odvahu hovoriť

TA3 SITA
19.8.2019 18:42

Podľa bývalého prezidenta a lídra vznikajúcej strany Za ľudí Andreja Kisku prokuratúra potvrdila jeho slová o organizovanom zločine, ktorý sa stal súčasťou štátu.

Potvrdili moje slová o mafii a štáte. Kiska ocenil odvahu hovoriť
SITA/Diana Černáková

"Mnohí verejní činitelia podľa prokuratúry zrejme páchali trestnú činnosť s Marianom K. a jeho partiou. Pred týždňom polícia vo svojej správe napísala, že zločinci s vplyvom na štátne orgány pracovali aj na mojej diskreditácii a v prospech strany Smer," uviedol vo svojom stanovisku Kiska.

Pripomenul, že ako prezident stretol aj množstvo čestných policajtov, prokurátorov a sudcov. "Som rád, že nabrali odvahu hovoriť a pomenovávať veci pravým menom a konať. Chcem ich vyzvať, aby nestrácali nádej a ubezpečiť ich, že majú moju plnú podporu," dodal Kiska.

Dozorujúci prokurátori Úradu Špeciálnej prokuratúry informovali o posune pri vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Z vyšetrovania podľa prokurátorov vyplynulo, že na rôznej závažnej trestnej činnosti sa podieľali aj predstavitelia štátnych a justičných orgánov. Niektorých z nich zároveň vyzvali, aby prišli vysvetliť niektoré komunikácie, ktoré boli zdokumentované v rámci vyšetrovania. Pokiaľ ide o komunikácie Mariana Kočnera, podľa prokurátorov majú k dispozícii "desiatky tisíc správ". Kočnerov telefón získali orgány činné v trestnom konaní od bývalého príslušníka SIS Petra Tótha, ktorý v prípade vystupuje ako svedok. „Je tam súhrn dôkazov, ktoré ten telefón jednoznačne identifikujú ako telefón Mariana K.," uviedol prokurátor.

Prokurátori sa na tlačovej besede vyjadrili aj k medializovaným informáciám o zrušení príkazu na zadržanie nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra na jeseň minulého roku. Dôvodom podľa nich bolo, že dostali informáciu, že Norbert Bödör má informácie o úkonoch a mal čas sa na ne pripraviť. Úniky informácií boli podľa prokurátorov aj dôvodom, prečo sa v januári tohto roku zúžil počet príslušníkov vyšetrovacieho tímu, ktorý sa zaoberá vraždou Kuciaka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok