S Bugárom nepôjdeme. Simonova strana vylúčila spoluprácu

TA3 TASR
16.8.2019 14:56

Mimoparlamentná strana Maďarské fórum vylúčila akúkoľvek spoluprácu s predsedom Mosta-Híd Bélom Bugárom. Reagovala tak na informácie z údajnej komunikácie Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej, v ktorej sa Bugár spomína. Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda Maďarského fóra Zsolt Simon.

S Bugárom nepôjdeme. Simonova strana vylúčila spoluprácu
SITA/Jozef Jakubčo

"Pokiaľ sa Most-Híd a SMK dohodnú na spolupráci, my tam nemáme čo robiť. Tam, kde je Béla Bugár, tam my nebudeme," povedal Simon. Maďarské fórum nemá pocit, že by Bugár povedal všetko o esemeskách s Kočnerom. "Bugár sa opakovane priznal iba k tomu, čo sa už aj tak dostalo na verejnosť. Bližšie nevysvetlil ani dešifrované správy Mariana K. o ich stretnutí, ani to, prečo napokon konali v zhode. Na novinárske otázky tiež neodpovedal. Preto si kladieme otázku, čo ešte Bugár nepovedal?" uviedol Simon. Je presvedčený o tom, že Most-Híd minulý rok konal v zhode so záujmami Kočnera a tých, ktorí potrebujú chrániť "demontovaný štát".

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár na tlačovej konferencii odmietol spájanie svojej osoby s obvineným kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom a to, že sa mal s ním v marci 2018 na Maldivách rozprávať o zachovaní vládnej koalície.

Podľa medializovanej údajnej komunikácie Kočnera a Zsuzsovej, ktorí sú obvinení z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, vyplýva, že Kočner mal byť v kontakte aj s ďalšími politikmi. Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák mu mal telefonovať a s bývalým premiérom a predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom sa mal stretnúť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok