Zsuzsová si mala podľa Threemy písať i s Dankom, ten to odmieta

TA3 SITA TASR
15.8.2019 13:22

Ďalšia časť šifrovanej komunikácie z Threemy, ktorá sa dostala na verejnosť, sa má týkať predsedu NR SR a koaličnej SNS Andreja Danka. Podľa správ, o ktorých píše Denník N, sa mal Danko poznať s Kočnerovou volavkou Alenou Zsuzsovou. Vypovedať o tom mal aj člen jej neslávne známej skupinky, Zoltán Andruskó. Danko odmieta, že sa so Zsuzsovou poznal, na žiadne správy si nespomína.

Andrej Danko odmieta, že by sa poznal s Alenou Zsuzsovou, ktorá ja obvinená v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka aj z účasti na príprave ďalších vrážd, informoval hovorca parlamentu Tomáš Kostelník. "Petra Tótha a ani pani Alenu Zs. som nikdy v živote nevidel. S Marianom K. som sa videl jediný raz v živote, a to približne v roku 2014, tak ako aj s Borisom Kollárom, keď obaja prejavovali záujem o politiku. Oboch som odmietol, tak ako aj ich ponúkanú pomoc," uviedol v reakcii Danko.

Rovnako si podľa svojich slov nie je vedomý toho, že by dotyčnej 1. januára 2018 posielal SMS správu. "Počas Silvestra dostávam množstvo správ na moje 20 rokov verejne známe číslo a každému sa snažím odpovedať. Tento rok som taktiež dostal tisíce SMS a každému som sa pokúsil poďakovať," skonštatoval. Odmieta tiež, že by mu Tóth či Kočner dodávali podklady do televíznych diskusií.

Denník N vo štvrtok informoval o prepisoch správ medzi Kočnerom a Zsuzsovou. Obidvaja figurujú v prípade Kuciakovej vraždy. Z nich má vyplývať, že Zsuzsová si so šéfom parlamentu písala a pýtala sa ho na zákulisné informácie. Spomína sa v nich aj to, že mu mal Kočner poslať podklady do televíznej diskusie, ktoré pripravoval Peter Tóth. Ten v prípade Kuciakovej vraždy vystupuje ako svedok. O tom, že sa Zsuzsová kontaktovala so šéfom parlamentu, mal vypovedať aj ďalší z obvinených Zoltán Andruskó.

Zsuzsová vraj prvý raz spomenula "Andreja“ na Nový rok 1. januára 2018. „Andrejko nám napísal včera sám od seba“ písala Kočnerovi.

Ten potom spomína „Andreja,“ keď sa snažia so Zsuzsovou zistiť, aká je situácia v koalícii po tom, čo po vražde vo Veľkej Mači začali občianske protesty a nebolo jasné, ako sa ku kauze postavia vládni partneri Smeru, teda SNS a Most-Híd. „Skús kontaktnúť Andreja, že či idú ďalej alebo budú nové voľby,“ napísal jej údajne Kočner.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok