Slobodník z NAKA chce po kritike odísť, žiadosť nepodal

TA3 SITA
9.8.2019 13:15

Šéf Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry Bernard Slobodník ešte oficiálne nepodal žiadosť o uvoľnenie z funkcie. Uviedlo to Prezídium Policajného zboru.

Slobodník z NAKA chce po kritike odísť, žiadosť nepodal
TASR

Slobodník, ktorý je na čele Národnej jednotky finančnej polície od roku 2014, o zámere odstúpiť z funkcie hovoril v rozhovore pre Denník N. Povedal tiež, že má v úmysle úplne odísť z polície.

Odchod Slobodníka z funkcie nedávno žiadala aj opozičná strana SaS. Medzi dôvody liberálov bolo, že Slobodník má údajne blízko k albánskemu klanu Kukuliovcov, ktorý pôsobí na Slovensku. Podľa SaS tiež pred rokom 1989 pôsobil ako starší referent ŠtB a stýka sa s Petrom P., ktorý je súdený za daňové podvody. Policajný prezident Milan Lučanský vtedy reagoval, že podozrenie z prepojenia Slobodníka na albánsku mafiu už pred rokmi preveroval Úrad inšpekčnej služby na základe anonymu. „Prepojenie sa nepotvrdilo, čo už bolo v minulosti medializované niekoľkokrát," zdôraznil.

SaS víta, že Slobodník odchádza z polície. „Náš tlak sa vyplatil. Tento bývalý pracovník ŠtB a bývalý sponzor a člen strany Smer-SD sa do tejto funkcie nikdy nemal dostať. Je dôležité, aby sme aj naďalej pokračovali v tlaku a snahe očistiť Slovensko od ‚našich‘ ľudí,“ reagoval poslanec Jozef Rajtár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok