Policajti pobúrili ľudí. Černocha uviazali na lano a viedli mestom

TA3 TASR
7.8.2019 06:45

Policajný šéf texaského mesta Galveston sa ospravedlnil po tom, ako sa na sociálnych sieťach rozšírila fotografia dvoch belošských policajtov na koňoch, ktorí vedú na lane černocha so spútanými rukami za chrbtom, ako keby bol na vôdzke. Fotografia vyvolala pobúrenie, keď pripomenula niektoré drsné momenty z brutálne rasistickej minulosti Ameriky.

Policajti pobúrili ľudí. Černocha uviazali na lano a viedli mestom
Facebook.com/Haleigh Ashworth

Vernon Hale, policajný šéf pobrežného Galvestonu, povedal, že Donalda Neelyho, ktorého zatkli za nedovolený vstup na cudzí pozemok, mali odviezť na stanicu v policajnom aute, avšak k dispozícii boli len policajti na koňoch. Hale uviedol, že takáto natrénovaná technika sa v niektorých situáciách hodí najlepšie, ale v tomto prípade sa policajti rozhodli zle.

"Predovšetkým sa musím ospravedlniť pánovi Neelymu za túto zbytočnú nepríjemnosť," dodal s tým, že táto prax sa už nebude využívať. Niektoré skupiny označili jeho vyhlásenie za nepresvedčivé a iní vyzývali na prepustenie policajtov zo služby za to, že Neelyho ponížili spôsobom pripomínajúcom minulosť, keď usvedčených zločincov predvádzali na verejných priestranstvách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok