Muž, ktorý posielal prominentom balíky s bombami, pôjde za mreže

TA3 TASR
6.8.2019 06:55

Na 20 rokov odňatia slobody odsúdil súd Cesara Sayoca, ktorý vlani v októbri zaslal prominentným oponentom politiky amerického prezidenta Donalda Trumpa balíčky s výbušným zariadením.

Muž, ktorý posielal prominentom balíky s bombami, pôjde za mreže
SITA/AP

Nebezpečné zásielky dostali Trumpovi oponenti - bývalí prezidenti USA Barack Obama a Bill Clinton, ako aj Clintonova manželka Hillary, bývalý viceprezident Joe Biden, bývalý riaditeľ Ústrednej spravodajskej služby (CIA) John Brennan, miliardár George Soros či herec Robert de Niro.

Obvinený 57-ročný Sayoc svoju vinu vlani v novembri najprv priznať odmietol, avšak v marci 2019 sa priznal ku všetkým 65 bodom obžaloby. Svojim obetiam sa neskôr ospravedlnil s tým, že "je mu veľmi ľúto to, čo urobil". Sayoca - v minulosti už viackrát odsúdeného niekdajšieho šéfa striptízového klubu - sa podarilo identifikovať vďaka stopám DNA. Zadržali ho 26. októbra v štáte Florida.

Hoci žiadne z výbušných zariadení neexplodovalo, tieto incidenty, ktoré sa odohrali len niekoľko týždňov pred americkými voľbami kongresmanov a guvernérov, vyvolali v USA celonárodný pocit ohrozenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok