Niekto ich straší. Bombu si našli v schránke Clintonovci i Obama

TA3 TASR
24.10.2018 16:17

Tajná služba Spojených štátov objavila v zásielkach adresovaných bývalým americkým prezidentom Billovi Clintonovi a Barackovi Obamovi výbušné zariadenie. Informoval o tom denník New York Times.

Ohavný čin

Tajná služba "zachytila dve podozrivé zásielky adresované jej chránencom, ktorí boli identifikovaní ako pán a pani Clintonovci," uvádza sa vo vyhlásení USSS. Zásielka s výbušninou adresovaná do sídla Billa a Hillary Clintonovcov v Chappaque v štáte New York bola zachytená pracovníkom USSS v utorok večer.

Podozrivú zásielku adresovanú kancelárii Barracka Obamu zachytil pracovník USSS, kontrolujúci poštu pre Biely dom, v stredu vo Washingtone. Podobné výbušné zariadenie sa našlo v pondelok aj v poštovej schránke v areáli rezidencie amerického miliardára a filantropa Georgea Sorosa. Zaslanie výbušnín na adresy dvoch bývalých demokratických prezidentov odsúdil aj Biely dom a označil ho za "ohavný" čin.

Evakuovali CNN

V dôsledku nálezu podozrivej zásielky evakuovali bezpečnostné zložky štúdiá spravodajskej televízie CNN sídliace v mrakodrape Time Warner Center v New Yorku. Informovala o tom na svojej webovej stránke televízia Sky News. Podľa jedného zo zamestnancov CNN, ktorý si neželal byť menovaný, priestory spoločnosti začali prehľadávať policajní pyrotechnici.

Podľa nemenovaného predstaviteľa polície, citovaného televíziou NBC News, je zariadenie nájdené v priestoroch TWC podobné ako výbušné zariadenia, ktoré sa predtým našli v zásielkach adresovaných bývalým americkým prezidentom Billovi Clintonov a Barackovi Obamovi. Zdroj z prostredia newyorskej polície uviedol, že zariadenie pozostávajúce z rúrky a drôtov sa našlo v podateľni Time Warner Center. Okrem redakcií CNN boli evakuované aj ďalšie spoločnosti sídliace v 55-poschodovej budove nachádzajúcej sa na newyorskom Columbus Circle na rohu Central Parku.

Aj v pošte kongresmanky

V pošte demokratickej kongresmanky Debbie Wassermanovej-Schultzovej sa objavil podozrivý balík zaslaný na adresu jej kancelárie v meste Sunrise v americkom štáte Florida. Informovala o tom spravodajská televízia CNN. Kanceláriu kongresmanky úrady evakuovali. Na mieste, ktorého okolie polícia uzavrela, zasahovala pyrotechnická jednotka, uviedol príslušník floridskej polície Chris Piper.

Zatiaľ nie je jasné, či balík obsahoval podobné výbušné zariadenie, aké doposiaľ neznámy páchateľ alebo páchatelia poslali do sídla bývalého amerického prezidenta Billa Clintona a jeho manželky Hillary v štáte New York, washingtonského sídla bývalého šéfa Bieleho domu Baracka Obamu či štúdií CNN v New Yorku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok