Bývalý policajný prezident Gašpar zvažuje vstup do politiky

TA3 SITA
1.8.2019 15:57

Bývalý prezident policajného zboru Tibor Gašpar zatiaľ nerokoval so žiadnou politickou stranou ani konkrétnym politikom. Uviedol to v reakcii na svoj nedávno zverejnený status na Facebooku, v ktorom priblížil, že uvažuje o vstupe do politiky.

Bývalý policajný prezident Gašpar zvažuje vstup do politiky
SITA/Martin Havran

„Vstup do politiky je jediný zákonný spôsob, ako môže občan presadzovať svoj názor a pohľad na život tejto spoločnosti a získať si tak podporu a sympatie ostatných spoluobčanov. Ak dospejem k presvedčeniu, že moje názory zdieľajú viacerí občania a je záujem ich aplikovať do praxe, nevylučujem v budúcnosti ani vstup do politiky,“ objasnil svoje zámery Gašpar. Dodal, že prípadnú spoluprácu si vie predstaviť len so stranou, ktorej programové hodnoty korešpondujú s jeho hodnotami.

Tibor Gašpar pôsobil ako policajný prezident od mája 2012, keď vo funkcii nahradil Jaroslava Spišiaka. Po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej z tejto funkcie v máji minulého roku po tlaku verejnosti odstúpil. V minulosti bol taktiež kritizovaný za prepojenie s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom a za možný únik policajných informácií práve k tomuto podnikateľovi. Vzťah k nitrianskemu podnikateľovi odmietol komentovať s tým, že je to rodina, ktorá bola rodinou predtým, než vstúpil do polície.

Ako píše na svojom Facebooku, momentálne pracuje na viacerých bezpečnostných projektoch, ako je založenie bezpečnostného inštitútu, ktorý by mal združovať odborníkov na bezpečnosť z rôznych oblastí a poskytovať okrem publikačnej a vzdelávacej činnosti aj odborné komentáre a analýzy k dôležitým bezpečnostným otázkam krajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok