Je najlepším na svete. Mladý šampión vo Fortnite vyhral milióny

TA3 SITA
29.7.2019 14:54

Hrá váš partner či partnerka počítačové hry? Nevyčítajte mu to - v prípade, ak bude naozaj dobrý, môže zarobiť milióny. Dôkazom je aj výhra mladíka s prezývkou Bugha v mimoriadne populárnej počítačovej hre Fortnite.

Je najlepším na svete. Mladý šampión vo Fortnite vyhral milióny
SITA/AP (ilustračné foto)

16-ročný Američan Bugha

Najlepším sólovým hráčom na svete populárnej počítačovej hry Fortnite sa stal 16-ročný Američan Kyle Giersdorf. Mladík známy pod prezývkou Bugha na svetovom šampionáte v New Yorku vyhral rekordné tri milióny dolárov (v prepočte takmer 2,7 milióna eur). Vo finále dvojíc, ktoré sa konalo v sobotu, zvíťazilo duo s prezývkami Nyhrox a Aqua. Ide o 16-ročného Nóra Emila Bergquist Pedersena a 17-ročného Rakúšana Davida Wanga, ktorí si tiež medzi sebou rozdelili výhru tri milióny dolárov.

Svetové finále vo Fortnite sa uskutočnilo na štadióne Arthura Asha, kde sa každoročne hrávajú zápasy tenisového US Open. Počas turnaja rozdali až 30 miliónov dolárov (zhruba 27 miliónov eur), čo je najvyššia suma spomedzi všetkých e-športových podujatí. Toto prvenstvo však zrejme nebude trvať dlho, keďže sa očakáva, že rekord prekoná augustové e-športové podujatie The International.

250 miliónov používateľov

Počas desiatich týždňov online kvalifikácie sa o postup do finále pokúšalo 40 miliónov hráčov z celého sveta, pričom o odmenu tri milióny dolárov bojovalo 100 z nich. Celkovo bolo medzi finalistami zastúpených 30 národností, 70 hráčov bolo zo Spojených štátov, 14 z Francúzska a 11 z Veľkej Británie.

Hra, ktorá sa pýši 250 miliónmi používateľov, je pravdepodobne najpopulárnejšia na svete. Spočíva v tom, že sa na jednom ostrove ocitne stovka hráčov, ktorí si tam musia hľadať zbrane, budovať rôzne stavby a navzájom sa likvidovať, až kým nezostane len jeden. Hráči môžu hrať samostatne alebo ako súčasť tímov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok