Bývalý šéf F1 by zachránil Putina za cenu vlastného života

TA3 TASR
9.7.2019 14:08

Bývalý šéf F1 Bernie Ecclestone uviedol, že ak by chcel niekto zastreliť ruského prezidenta Vladimira Putina, ochránil by ho vlastným telom, pretože je to "dobrý človek". Informovala o tom televízia Sky News.

Bývalý šéf F1 by zachránil Putina za cenu vlastného života
SITA/AP

"Ak by mal niekto guľomet a chcel by zastreliť Putina, postavil by som sa pred neho," povedal bývalý šéf F1 v rozhovore pre denník The Times s tým, že Putin je dobrý človek. "Nikdy neurobil nič, čo by nebolo dobré pre ľudí," dodal 88-ročný Ecclestone.

Podľa Ecclestona by mal Putin stáť na čele Európy a anexia Krymu bola len "aktom znovuzjednotenia Ruska. "Bol by som rád, keby (Putin) viedol Európu. Aj tak nikoho nemáme, takže by to nemohlo byť o nič horšie. On vždy urobí to, čo sľúbi," povedal Ecclestone. "Nie som nijakým fanúšikom demokracie. Ako diktátor si môžete povedať: 'Toto urobím.' V demokracii to ide do stratena," dodal bývalý bos F1.

Ecclestone tiež povedal, že ruský prezident nemá nič spoločné s pokusom o vraždu bývalého ruského dvojitého agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Julije, ktorých sa vlani v marci v anglickom meste Salisbury pokúsili otráviť nervovoparalytickou látkou novičok vyrobenou v Rusku. Podľa Ecclestona bol Putin "príliš zaneprázdnený" na to, aby sa útokom na Skripaľa zaoberal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok