Moderátor urazil Putina i jeho rodičov, televízia prestala vysielať

TA3 TASR
8.7.2019 09:27

Súkromná gruzínska televízna spoločnosť Rustavi 2 po niekoľkých hodinách obnovila svoje vysielanie. Televízia prestala vysielať po tom, ako sa podvečer pred jej sídlom zhromaždili stovky rozhorčených občanov, ktorí požadovali verejné ospravedlnenie od vedenia Rustavi 2 za urážlivé výroky moderátora Giorgiho Gabuniu na adresu ruského prezidenta Vladimira Putina a jeho rodičov.

Moderátor urazil Putina i jeho rodičov, televízia prestala vysielať
SITA/AP

Protestujúci sa tiež domáhali prepustenia vedenia spoločnosti a generálneho riaditeľa, ako aj začatia trestného konania. V súvislosti s vyhrážkami divákov sa generálny riaditeľ Rustavi 2 Nika Gvaramia rozhodol pozastaviť vysielanie v záujme bezpečnosti zamestnancov televízie.  Obscénne slová televízneho moderátora na adresu Putina a jeho rodiny odsúdila ako provokáciu aj gruzínska prezidentka Salome Zurabišviliová, ako aj premiér Mamuka Bachtadze, predseda parlamentu Arčil Talakvadze a ďalší politici.

Televízny kanál Rustavi 2 vydal oficiálne vyhlásenie, v ktorom sa ospravedlnil divákom za novinárovo konanie. "Sme presvedčení, že vyjadrovanie sa moderátora Giorgiho Gabuniu nespĺňa vysoké štandardy stanovené naším kanálom, bude sa ním zaoberať správna rada televízneho kanálu," uvádza sa vo vyhlásení zverejnenom na webovej stránke Rustavi 2.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok