Kočner si mal objednať mafiánsku popravu, tvrdia podnikatelia

TA3 TASR
4.7.2019 09:12

Najnovšie tvrdenia môžu priťažiť Marianovi Kočnerovi, obvinenému z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, v prípade spred takmer 20 rokov. Dvaja podnikatelia tvrdia, že si mohol objednať mafiánsku popravu Jána Takáča v roku 2003.

Kočner si mal objednať mafiánsku popravu, tvrdia podnikatelia
TASR/Lenka Krošláková

Prípad bol dlho na mŕtvom bode

"Nakrútili sme rozhovory s dvoma podnikateľmi, ktorí tvrdia, že si mafiánsku popravu Jána Takáča v roku 2003 mohol objednať Marian Kočner," píše portál JOJ. V júli 2003 pri vystupovaní z auta za bieleho dňa na bratislavských Kramároch rozstrieľali mafiánskeho bosa Jána Takáča. Dlhé roky bol prípad na mŕtvom bode. Až v marci 2017 obvinili konkurenčných Piťovcov. "Vyšetrovanie pokračuje, preverujeme všetky nám dostupné informácie,“ cituje portál hovorcu Prezídia PZ SR Michala Slivku.

Prináša aj vyhlásenie podnikateľa Adi Gyuríka z Bratislavy, ktorý podotkol, že je presvedčený o tom, že Jána Takáča mohol dať zavraždiť Marian Kočner. Podľa neho mal motív. Podnikateľ sa v tom čase dostal do sporu s Kočnerom. Ten jemu aj jeho spoločníkovi údajne pomohol vyhrať spor so štátnou poisťovňou, pričom mimosúdnou dohodou získali desiatky miliónov korún.

"Marian Kočner si neoprávnene nárokoval na časť z vysúdených peňazí. Vyhrážal sa nám a vydieral nás, tak sme mu ich dali. Ján Takáč, s ktorým som sa poznal, sa o tom dozvedel a chcel vedieť okolnosti,“ uviedol podnikateľ Gyurík. Slová Gyuríka potvrdil aj jeho vtedajší spoločník Pavol Jánošík. To je muž, ktorému sa Kočner vyhrážal, že zariadi, aby ho z domu vytiahli kukláči.

Aký mal motív?

O možnom motíve Kočnera zavraždiť Jána Takáča len nedávno vypovedal aj bývalý novinár a SISkár Peter Tóth. Vyšetrovateľom Kuciakovej vraždy povedal, že Kočner mal motív zavraždiť Takáča za to, že si od neho pýtal podiely z kauzy Technopol. "Technopol to nemohol byť. To už bola dávno zabudnutá kauza, veľký odstup času. Skôr sa oveľa pravdepodobnejšia javí verzia s vysúdenými peniazmi z toho nášho sporu. Takáč o tých miliónoch vedel,“ uviedol Gyurík.

Viac svetla do prípadu by mohol vniesť Juraj Ondrejčák alias Piťo. Pred tromi mesiacmi na policajnom prezídiu niekoľko hodín vypovedal. "Išlo o dlhodobo plánované úkony NAKA, ktoré súvisia so staršími prípadmi násilnej trestnej činnosti,“ uviedol hovorca Prezídia PZ SR Michal Slivka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok