Kočner čelí obvineniu aj v golfovej kauze. Ide o milióny

TA3 SITA TASR
2.7.2019 10:55

Podnikateľ Marian Kočner má okrem známych káuz objednávky vraždy či miliónových zmeniek na krku ďalšie obvinenie. Ide o prípad golfového areálu v Báči, v ktorom malo ísť o niekoľko miliónov eur.

Opätovné obvinenie

Vyšetrovateľ finančnej polície opätovne obvinil Mariána Kočnera, Jána F. a Petra P. zo zločinu poškodzovania veriteľa formou spolupáchateľstva. Ako ďalej na sociálnej sieti informuje Policajný zbor SR, skutok súvisí s odstránením majetku akciovej spoločnosti. Veriteľom tak vznikla škoda najmenej 3,1 milióna eur.

Podľa medializovaných informácií ide v tomto prípade o golfový areál v obci Báč. Pôvodne vznesené obvinenie prokurátor v apríli zrušil a vrátil ho vyšetrovateľovi. Kauza golfového ihriska v obci Báč spočíva podľa medializovaných informácií v tom, že Marian Kočner cez zložité bankovo-úverové operácie údajne ovládol golfový areál s pozemkami.

Obhajcovia podajú šťažnosť

"Pôvodným developerom združeným v spoločnosti Welten poskytla predtým Tatra banka úver viac ako 4,5 milióna eur. Neskôr sa Tatra banka za nejasných okolností rozhodla vyhlásiť predčasnú splatnosť úveru. Následne vymáhanú pohľadávku vo výške viac ako 2,7 milióna eur predala," napísal v apríli portál JOJ. Akcionári Welten s postupom banky nesúhlasili, novým veriteľom golfového areálu sa však stala firma Inkasný servis Mariana Kočnera.

"Polícia opakovane uprednostnila verejné prezentovanie Mariana K. v putách ako vinníka pred doručením uznesenia o vznesení obvinenia najskôr procesným stranám tak, aby mohli adekvátne reagovať. Je zrejmé, že pokiaľ nepostačuje psychický nátlak, zásahy do práva na obhajobu a podobne, tak sa polícia znižuje k zásahom do prezumpcie neviny prostredníctvom médií," zareagoval obhajca Mariana Kočnera Marek Para. Ako dodal, len čo bude Marianovi Kočnerovi a jeho obhajcom doručené uznesenie, podajú voči nemu sťažnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok