Vražda mala vyzerať ako únos. Manželku magnáta zrejme zabili

TA3 TASR
27.6.2019 08:18

Manželku bohatého nórskeho podnikateľa, ktorá zmizla takmer pred ôsmimi mesiacmi, pravdepodobne zabili, pričom vražda mala vyzerať ako únos. Oznámila to nórska polícia.

Vražda mala vyzerať ako únos. Manželku magnáta zrejme zabili
SITA/AP

Anne-Elisabeth Hagenová, ktorej manžel Tom Hagen je magnát v oblasti nehnuteľností a energetiky, zmizla z ich domu v meste Lörenskog neďaleko metropoly Oslo vlani 31. októbra. Denník Verdens Gang informoval, že predpokladaní únoscovia požadovali deväť miliónov eur v kryptomene monero, ktorú je obzvlášť ťažké vystopovať. Polícia vtedy sumu odmietala potvrdiť, ale uviedla, že poradila rodine nezaplatiť výkupné.

Online kontakty vyšetrovateľov s predpokladanými únoscami v skoršom štádiu prípadu nepotvrdili, či Hagenovú naozaj zadržiavajú a ani to, či je ešte nažive. Polícia momentálne nemá žiadne kontakty s údajnými páchateľmi. "V dôsledku toho sa naša hlavná hypotéza zmenila: Anne-Elisabeth bola zabitá," vyhlásil hlavný vyšetrovateľ Tommy Bröske na tlačovej konferencii. "Bolo už veľa pokusov zamaskovať vraždu ako únos," uviedol ďalej, no odmietol povedať, či polícia má nejakých podozrivých v tomto prípade.

Právnik rodiny Svein Holden povedal novinárom, že on sám vníma zločin ako "únos, ktorý sa možno zmenil na vraždu". Tom Hagen, takmer sedemdesiatročný podnikateľ, ktorý sa oženil s rovesníčkou, má podľa odhadov majetok v hodnote 1,7 miliardy nórskych korún (174 miliónov eur), uviedol magazín Kapital.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok