Na Dunaji sa potopila turistická loď, hlásia mŕtvych a nezvestných

TA3 ČTK TASR
30.5.2019 00:00

Počet obetí, ktoré si vyžiadala nehoda výletnej lode v Budapešti, stúpol na sedem. Informovala o tom internetová stránka komerčnej televízie ATV s odvolaním sa na hovorcu záchrannej služby OMSZ Pála Győrfiho.

Podľa jeho slov viacerých ľahšie zranených turistov previezli do nemocníc, väčšina z nich bola podchladená. Verejnoprávna televízna stanica M1 citovala vyjadrenie ministerstva vnútra, podľa ktorého sa na Dunaji zrazili dve plavidlá, z ktorých sa jedno potopilo. Po nezvestných pátra v rozvodnenej chladnej rieke v silnom daždi 14 záchranárskych jednotiek.

Policajný hovorca Kristóf Gál na tlačovej konferencii spresnil, že výletnou loďou sa plavilo 33 turistov z Južnej Kórey a posádka - dvaja maďarskí občania. Dodal, že maďarskí potápači s prístrojmi pátrajú po nezvestných na celom dolnom maďarskom úseku Dunaja.

Tlačová agentúra Jonhap potvrdila s odvolaním sa na juhokórejské ministerstvo zahraničných vecí, že sedem obetí pochádza z Južnej Kórey.

Podľa televízie M1 sa výletná loď mohla zraziť s veľkou osobnou loďou. Po zrážke sa menšie plavidlo prevrátilo a rýchlo sa potopilo. Záchranárom sa z koryta rieky podarilo zachrániť 14 turistov, jedného človeka museli oživovať. Jednu obeť vytiahli záchranári pri ostrove Csepel, zhruba sedem kilometrov od miesta nehody, a druhé mŕtve telo našli pri moste diaľničného obchvatu M0, ktorý je vzdialený až 16 kilometrov. Hladina Dunaja je pre pretrvávajúce dažde vysoká. Vrak potopenej lode zatiaľ nenašli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok