S kotlebovcami spolupracovať nebudeme, tvrdia ostatné strany

TA3 TASR
26.5.2019 23:51

Kandidáti SaS, Progresívneho Slovenska - Spolu a KDH vylúčili spoluprácu s ĽSNS na pôde Európskeho parlamentu. Povedali to v diskusii v priestoroch Európskeho informačného centra v Bratislave.

S kotlebovcami spolupracovať nebudeme, tvrdia ostatné strany
TASR/Jakub Kotian

Kandidát spoločnej kandidátky Progresívneho Slovenska a Spolu Vladimír Bilčík vyhlásil, že si spoluprácu, či už na pôde slovenských alebo európskych inštitúcií v ich koalícii nevedia predstaviť. "Myslím si, že nebudeme spolupracovať," uviedol kandidát strany SaS a poslanec parlamentu Eugen Jurzyca. Ako poznamenal, „my s nimi sedíme v parlamente a zatiaľ sme odolali akejkoľvek forme spolupráce“.

Kandidátka KDH Miriam Lexmann takisto odpovedala, že si spoluprácu nevie predstaviť. Dodala, že si však vie predstaviť, že by jednotlivých poslancov vedela osobne konfrontovať. "ĽSNS sa často odvoláva na kresťanské hodnoty. Ja sa považujem za kresťanku a tie hodnoty vnímam inak a myslím si, že môže prísť k situácii, že sa budem snažiť tomu človeku individuálne vysvetliť ako človek človeku, prečo si myslím, že to, čo hovoria, nie je pravda," doplnila.

Výsledky a úspešní kandidáti:

PS-Spolu 20,1% (Michal Šimečka, Vladimír Bilčík, Martin Hojsík, Michal Wiezik)

Smer-SD 15,7% (Monika Beňová, Miroslav Číž a Robert Hajšel)
Kotleba-ĽSNS 12,1 % (Milan Uhrík, Miroslav Radačovský)
KDH 9,7% (Ivan Štefanec a Miriam Lexmann)
SaS 9,6% (Eugen Jurzyca a Lucia Ďuriš Nicholsonová)
OĽANO 5,3% (Peter Pollák)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok