Narúša záujmy krajiny, tvrdí Remišová. S Dankom má problém aj Bugár

TA3 SITA
12.5.2019 14:26

Predseda Slovenskej národnej strany a Národnej rady Andrej Danko podľa predsedníčky poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Veroniky Remišovej vážne narúša záujmy Slovenska. Povedala to v relácii Na telo s Michalom Kovačičom na televízii Markíza.

Narúša záujmy krajiny, tvrdí Remišová. S Dankom má problém aj Bugár
SITA/Branislav Bibel

Pre Slovensko nie je podľa nej dobré, ak majú ústavní činitelia rozdielnu zahraničnú politiku. S určitými aspektmi návštev Andreja Danka do Moskvy má problém aj predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Tvrdí však, že Dankove cesty do Ruska zahraničnú politiku Slovenska neohrozujú. Danko bol naposledy na návšteve Moskvy 9. mája pri príležitosti osláv konca 2. svetovej vojny. Zúčastnil sa aj na vojenskej prehliadke.

„Treba vnímať to, že naša zahraničná politika musí byť jednotná. Neurčuje ju jeden predstaviteľ, ale dokumenty, ministerstvo zahraničných vecí a premiér,“ povedal Bugár. Tvrdí, že narušenie jednotného postoja by bolo vtedy, ak by niekto povedal, že nepatríme do EÚ. To sa ale nedeje. „Jeden, aj keď významný člen, má bližšie vzťahy k Rusku. Je to jeho osobná vec, pokým to nemá vplyv na našu zahraničnopolitickú orientáciu. Myslím si, že nemá,“ povedal šéf koaličného Mosta-Híd.

Remišová pripomenula, že kedysi sa svetoví lídri zúčastňovali aj na vojenskej prehliadke v Moskve. Odkedy však Rusko napadlo Gruzínsko a Ukrajinu to podľa nej nie je vhodné. „Lídri sa tam nechodia potľapkávať po pleci a ukláňať sa,“ dodala. „Nie, chodia tam robiť kšefty,“ povedal Bugár na margo návštev zahraničných politikov do Ruska. To, že prezident, predseda NR, predseda vlády a predseda eurovýboru majú rôzne názory na zahraničnú politiku nerobí podľa Remišovej zo Slovenska dôveryhodného partnera. Obaja sa však zhodli, že tisíce ruských vojakov padli pri oslobodzovaní Slovenska v druhej svetovej vojne. „Aj Rusi zomierali za našu slobodu,“ povedal Bugár. Remišová dodala, že aj ich hnutie bolo položiť vence k pamätníku na Slavíne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok