NAKA treba zoštíhliť, myslí si tretí kandidát na šéfa polície

TA3 TASR
10.4.2019 11:12

Národnú kriminálnu agentúru treba zúžiť, myslí si to kandidát na policajného prezidenta Ivan Ševčík, ktorý pôsobí ako policajný pridelenec v Prahe. O zoštíhlení NAKA hovoril počas vypočúvania pred parlamentným výborom pre obranu a bezpečnosť.

NAKA treba zoštíhliť, myslí si tretí kandidát na šéfa polície
TASR

"Tento útvar treba jednoznačne zoštíhliť, jasne mu stanoviť trestnú činnosť, ktorú bude objasňovať, zabezpečiť kariérny rast," povedal. Poukázal aj na slabý záujem ľudí o prácu v Policajnom zbore. Problém vidí vo finančnom ohodnotení a kariérnom raste. Aj kariérny rast by rád riešil v prípade zvolenia za policajného prezidenta. Rovnako by chcel urobiť veľkú mediálnu kampaň za dopravnú bezpečnosť.

Kandidát hovorí aj o potrebe zamedziť podvody s daňami a nazdáva sa, že by sa bolo dobré zaoberať tiež koncepciou riadenia podriadených, najmä v okresoch. Rovnako sa zamýšľa nad decentralizáciou niektorých útvarov. "Nie všetko musí byť v Bratislave," poznamenal. Ševčík je hrdý na prácu v prípade bývalého bosa podsvetia Mikuláša Černáka. "Nebolo zistené ani jedno procesné pochybenie," povedal poslancom bývalý šéf Útvaru na odhaľovanie organizovaného zločinu, ktorý roky vyšetroval v špeciálnom tíme Černákovu trestnú činnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok