Poslanci vypočúvali kandidátov na šéfa polície. Odporučili dvoch

TA3 TASR
10.4.2019 08:46

Parlamentný výbor pre obranu a bezpečnosť vypočúval troch kandidátov na funkciu prezidenta policajného zboru. Ministerke vnútra Denise Sakovej odporučil dvoch - súčasného šéfa polície a policajného pridelenca v Prahe.

Parlamentný brannobezpečnostný výbor odporúča ministerke vnútra Sakovej za nového policajného prezidenta súčasného dočasného šéfa polície Milana Lučanského a policajného pridelenca v Prahe Ivana Ševčíka. Rozhodli o tom členovia výboru hlasovaním. Riaditeľa banskobystrickej krajskej polície Ivana Piliara výbor neodporučil.

Definitívne slovo bude mať v oboch prípadoch ministerka vnútra Denisa Saková, pretože rozhodnutie výboru má iba odporúčací charakter, uchádzači však musia splniť niekoľko zákonných predpokladov.

Komisie pre výber nového prezidenta Policajného zboru a riaditeľa Úradu inšpekčnej služby predtým odobrili po troch kandidátoch na posty šéfa polície a inšpekcie. Na post policajného prezidenta vyhodnotili ako vhodných uchádzačov súčasného prezidenta Milana Lučanského, banskobystrického policajného riaditeľa Ivana Piliara a policajného pridelenca v Prahe Ivana Ševčíka. Na post šéfa inšpekcie sú podľa verdiktu výberovej komisie vhodní uchádzači Martin Krčmárik, ktorý momentálne pôsobí ako policajný viceprezident, súčasný šéf inšpekcie Adrián Szabó a jeho zástupca Robert Zaplatílek.

Uchádzači na post policajného prezidenta, ktorých vypočul výbor:
súčasný prezident PZ Milan Lučanský
policajný pridelenec v Prahe Ivan Ševčík
banskobystrický policajný riaditeľ Ivan Piliar

Výbor odporučil prvých dvoch kandidátov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok