Pustili aj druhého Poliaka z tragickej naháňačky Ferrari a Porsche

TA3 TASR
3.4.2019 12:47

Dvom z troch Poliakov, ktorí nezodpovednou jazdou spôsobili tragickú dopravnú nehodu na Orave, sa úspešne podarilo vykúpiť na slobodu z vyšetrovacej väzby. Za mrežami boli pol roka.

Okrem Lukasza Kaminskiho prepustil žilinský OS na slobodu aj Adama Szczublinskiho. Tretí vodič Marcin Laskowski je naďalej stíhaný väzobne. "Väzba bola nahradená prijatím peňažnej záruky vo výške 20.000 eur a prijatím písomného sľubu obvineného," uviedla Belavá.

Doplnila, že všetci traja Poliaci sú obvinení z trestného činu všeobecného ohrozenia. Prokurátor Krajskej prokuratúry v Žiline Alexander Feník po októbrovom verejnom zasadnutí uviedol, že dvom Poliakom Adamovi Szczublinskimu a Lukaszovi Kaminskimu hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Tretiemu vodičovi Marcinovi Laskowskimu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Čelná zrážka

K tragickej dopravnej nehode došlo v nedeľu 30. septembra minulého roka na ceste I/59 v katastri Dolného Kubína. Podľa žilinského krajského policajného hovorcu Radka Moravčíka viedol 27-ročný Poliak v smere od Dolného Kubína do Oravského Podzámku osobné auto značky Ferrari. Za ním viedol 42-ročný Poliak osobné auto značky Porsche Cayenne.

"Obe vozidlá začali predchádzať pred nimi idúcu kolónu vozidiel v mieste, kde je to vodorovným dopravným značením zakázané. Následne vodič Porsche narazil do pred ním idúceho Ferrari, ktoré pribrzdilo a po náraze sa vrátilo do svojho jazdného pruhu. Vodič Porsche sa už nestačil zaradiť do svojho jazdného pruhu a došlo k čelnej zrážke s protiidúcim osobným autom Škoda Fabia," uviedol.

Pri čelnej zrážke utrpel 57-ročný vodič Škody z okresu Dolný Kubín ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Zranenia mali aj jeho 50-ročná spolujazdkyňa a 21-ročný spolujazdec. Hmotnú škodu predbežne vyčíslili na 35.500 eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok