Videli ste vyčíňanie Ferrari, po ktorom zomrel človek? Ozvite sa polícii

TA3 SITA
1.10.2018 13:55

Dvoch Poliakov v súvislosti s tragickou nehodou v Žilinskom kraji zadržala polícia. Ide o 27-ročného vodiča Ferrari a 26-ročného vodiča Mercedesu. Poliaci sa naháňali na čiernom Porsche s evidenčným číslom G1XXXX1, žltom Ferrari (PO458WH) a čiernom Mercedese (WW199YK) po trase Rajecké Teplice-Žilina-Strečno-diaľnica Martin-Krpeľany-Kraľovany-Párnica-Dolný Kubín.

Videli ste vyčíňanie Ferrari, po ktorom zomrel človek? Ozvite sa polícii
facebook.com/policiaslovakia

Ako ďalej informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, polícia žiada občanov, ktorí boli svedkami jazdy týchto vodičov, prípadne majú z ich jazdy videozáznam, aby tieto informácie oznámili na bezplatnom telefónnom čísle 158 alebo na najbližšom útvare Policajného zboru, prípadne priamo na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru v Dolnom Kubíne na telefónnych číslach 0961433600, 0961433602 alebo 0961433620.

Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 27-ročný Poliak viedol v smere od Dolného Kubína na Oravský Podzámok Ferrari. Za ním viedol 42-ročný Poliak Porsche Cayenne. Obe vozidlá začali predchádzať pred nimi idúcu kolónu vozidiel v mieste, kde je to vodorovným dopravným značením zakázané. Následne vodič Porsche narazil do pred ním idúceho Ferrari, ktoré pribrzdilo a po náraze sa vrátilo do svojho jazdného pruhu.

Vodič Porsche sa už nestačil zaradiť do svojho jazdného pruhu a čelne sa zrazil s oproti idúcim autom Škoda Fabia, ktoré viedol 57-ročný vodič z okresu Dolný Kubín v smere od Oravského Podzámku. Vodič Fabie utrpel ťažké zranenia, ktorým pri prevoze do nemocnice podľahol. Ťažké zranenia utrpela jeho 50-ročná spolujazdkyňa a ďalší spolujazdec z Fabie (21-ročný) utrpel predbežne ľahké zranenia. Alkohol u vodičov vykonanými dychovými skúškami zistený nebol, u nebohého vodiča urobia pitvu. Policajti 42-ročného vodiča Porsche predviedli na policajný útvar. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 35 500 eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok