Rozhodli o väzbe pre Kočnera, Zsuzsovú aj zvyšok skupiny

TA3 TASR SITA
1.4.2019 09:55

Špecializovaný trestný súd v Pezinku rozhodol o Marianovi Kočnerovi v súvislosti s kauzou zmeniek - podnikateľ zostáva vo väzbe. ŠTS v Banskej Bystrici pre zmenu riešil väzbu pre Alenu Zsuzsovú aj zvyšok skupinky z kauzy Kuciak.

V sprísnenej kolúznej väzbe

Podnikateľ Marian Kočner obvinený v takzvanej kauze televíznych zmeniek, rovnako v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a aj z nedovoleného ozbrojovania, zostáva naďalej v kolúznej väzbe v Leopoldove. Rozhodol o tom v pondelok senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Kočner sa zasadnutia nezúčastnil a dal písomný súhlas na zastupovanie svojmu obhajcovi Marekovi Parovi. 

"Súd konštatoval, že naďalej zostávajú dôvody väzby," uviedol po skončení neverejného zasadnutia prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta s tým, že obvinený ostane vo väzbe, aby nepáchal trestnú činnosť, prípadne aby neovplyvňoval svedkov.

Kočner bol postupne vo väzbe v Bratislave, Leopoldove, Banskej Bystrici a napokon zase v Leopoldove. Nachádza sa v sprísnenej kolúznej väzbe. Neúspešne sa snažil od leta minulého roka dva razy dostať z väzby na slobodu, čo mu zamietol ako prvostupňový súd, tak aj odvolací Najvyšší súd.

Maximálne predĺženie väzby

Aj obvinení v prípade obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó, Miroslav Marček a Zoltán Andruskó, zostávajú vo väzbe a to až do 27. novembra.

Rozhodol o tom sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok