Matovič sa pri Šufliarskom cíti ako Dávid, konfrontoval ho autor SMS

TA3 SITA TASR
29.3.2019 16:54

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár sa podľa opozičného poslanca a lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igora Matoviča nespráva podľa štandardov prokurátora. Uviedol to v reakcii na tvrdenia z Čižnárovho vyhlásenia, v ktorom Matoviča obvinil z viacerých klamstiev. Matovič sa po správe o Šufliarskeho odstúpení cíti ako biblický Dávid v súboji s Goliášom.

Zverejní dôkazy

Odchod Petra Šufliarskeho z postu prvého námestníka generálneho prokurátora je krok na očistu prokuratúry. Vyhlásil to predseda OĽaNO Igor Matovič, podľa ktorého by mal odstúpiť aj generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Matovič avizuje zverejnenie dôkazov o tom, že Čižnár zastrašoval korunného svedka v prípade korupcie. Tiež podanie trestného oznámenia na Čižnára za krivé obvinenie.

"Zverejním dôkazy, ktoré dokazujú, že generálny prokurátor Čižnár zastrašoval korunného svedka v prípade korupcie extrémneho rozsahu," povedal Matovič, ktorý Čižnára označil za svoj ďalší terč po Šufliarskom. Trestné oznámenie chce dať na Čižnára za to, že ho obvinil z vyhrážania. Líder OĽaNO tvrdí, že žiadne výhražné SMS Čižnárovi neposlal. "Skúste nájsť jednu výhražnú SMS, ktorú som poslal," odkázal Čižnárovi.

Matovič zároveň žiada generálneho prokurátora o vydanie Šufliarskeho na disciplinárne konanie a zverejnenie všetkých SMS správ medzi Šufliarskym a Marianom Kočnerom a tiež medzi Reném Vanekom a Alenou Zsuzsovou. Matovič reagoval na Čižnárove piatkové vyjadrenia. Čižnár na tlačovej konferencii oznámil odstúpenie Petra Šufliarskeho z funkcie. Hovoril aj to, že Matovič, ktorý zverejnil časť komunikácie medzi Šufliarskym a Kočnerom a žiadal Šufliarskeho odchod, vo svojich vyjadreniach na tlačovej konferencii 28.3. klamal.

Matoviča označil za podvodníka

Generálnemu prokurátorovi Matovič podľa jeho slov posielal SMS správy, v ktorých mu podľa Čižnára dával ultimáta k odvolaniu Šufliarskeho. Čižnár to vníma ako vydieranie, hovoril o výhražných esemeskách. Ďalej hovoril o SMS komunikácii medzi Matovičom a Antonom Železníkom. Podľa Čižnára sa Matovičovi nikto nevyhrážal.

Anton Železník písal Matovičovi SMS správy, že existuje nahrávka Matovičovho rozhovoru s Kočnerom, čo lídra OĽaNO pochová. Podľa Matoviča je Železník podozrivý z uplácania, opakovane trestne stíhaný a má mimoriadne zlú povesť. Matovič tvrdí, že nevedel, že mu píše táto "mimoriadne nedôveryhodná osoba".

Železník generálnej prokuratúre tvrdil, že Matovič jeho SMS správy vytrhol z kontextu a manipuloval s faktami. Matovič to odmieta, trvá na tom, že v SMS správach je zastrašovanie a vydieranie. Nevidí to podľa neho len generálny prokurátor.

Na tlačovú konferenciu prišiel aj Železník. Matoviča kritizoval, označil ho za podvodníka, spojil ho s finančnou skupinou Penta a jej médiami, obvinil ho, že si okrem iného objednal diskreditáciu Daniela Lipšica. Vyzval Matoviča na vzdanie sa mandátu. Urobiť to má do pondelka, na pondelok Železník plánuje tlačovú konferenciu. Matovič označil Železníka za závadovú osobu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok