V daždi a pod holým nebom si pozíciu lídra vybojoval Zvolen

TA3 SITA
3.2.2019 17:43

V dlho očakávanom stretnutí Kaufland Winter Classic pod holým nebom na štadióne VŠC Dukla na banskobystrických Štiavničkách, ktoré sa odohralo v rámci 40. kola najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport ligy, zvíťazil HKM Zvolen nad Banskou Bystricou 3:2.

V daždi a pod holým nebom si pozíciu lídra vybojoval Zvolen
TASR/Dušan Hein

Zverenci Andreja Podkonického si vďaka tomuto triumfu v prestížnom derby poistili líderskú pozíciu v ligovej tabuľke. V mimoriadne náročných podmienkach a za pretrvávajúceho dažďa otvoril skóre stretnutia už vo 4. minúte Michal Chovan. V polovici prvej tretiny už "bryndziari" viedli o dva góly, keď sa presadil Rastislav Špirko.

Aj do prostrednej časti hry vstúpili lepšie Zvolenčania, ktorí vďaka presnému zásahu Kanaďana Garretta Mitchella odskočili už na rozdiel troch gólov. Domácim hokejistom sa po prvý raz podarilo skórovať až v 33. minúte zásluhou Guillaume Asselina. V tretej tretine ešte znížil na rozdiel jediného gólu Marek Bartánus, Zvolenčania si však dôležité víťazstvo postrážili.

Hokej - Tipsport liga 2018/2019 - 40. kolo - nedeľa:

HC '05 iClinic Banská Bystrica - HKM Zvolen 2:3 (0:2, 1:1, 1:0), hralo sa pod holým nebom na štadióne VŠC Dukla.
Góly: 33. Asselin (Faille, Selleck), 50. Bartánus (Mihálik, Šoltés) - 4. Michal Chovan, 11. Špirko (Andrisík, Šišovský), 22. Mitchell (Špirko, Zuzin).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok