Predposledná etapa Vuelty patrila Tivanimu, Sagan bez pódia

TA3 SITA
3.2.2019 07:38

Domáci Germán Tivani sa stal víťazom sobotňajšej 6. etapy na cyklistických pretekoch Vuelta a San Juan Internacional v Argentíne.

Predposledná etapa Vuelty patrila Tivanimu, Sagan bez pódia
SITA/Peter Rusko

Dvadsaťtriročný jazdec tímu Agrupación Virgen de Fátima sa presadil v koncovke trojčlennej skupiny, ktorá sa sformovala už v úvode etapy. Na druhom mieste v čase víťaza skončil Daniel Díaz (Municipalidad de Pocito) a tretiu priečku obsadil Daniel Zamora (Agrupación Virgen de Fátima). Špurt pelotónu o štvrtú pozíciu s odstupom 12 sekúnd vyhral Ír Sam Bennett v drese zoskupenia Bora-Hansgrohe. Jazdci štartovali aj finišovali na motoristickom okruhu El Villicúm v San Juane, etapa merala 153,5 km.

Slovenský trojnásobný majster sveta Peter Sagan, ktorý si do Argentíny prišiel otestovať nohy pred jarnými klasikami v Európe, prišiel do cieľa na 52. mieste s mankom 31 sekúnd. V závere etapy pracoval pre svojho tímového kolegu Bennetta.

Pozíciu lídra pretekov si udržal Winner Anacona. Kolumbijčana v službách Movistaru klasifikovali v sobotu na 33. priečke so stratou 18 sekúnd. Celkovo vedie s náskokom 35 sekúnd pred Francúzom Julianom Alaphilippom (Deceuninck - Quick Step).

Do úniku dňa sa dostali štyria cyklisti. Dáyer Quintana (Neri Sottoli), Daniel Díaz (Municipalidad de Pocito), Daniel Zamora a Germán Tivani (obaja Agrupación Virgen de Fátima) ušli pelotónu aj za pomoci dažďa na vzdialenosť takmer päť minút. Hlavná skupina ich manko sťahovala len pomaly, ešte 10 km pred koncom mali vedúci cyklisti k dispozícii náskok jeden a pol minúty. Pelotón to napokon nestihol a víťazom sa stal Tivani.

Cyklistické preteky Vuelta a San Juan Internacional v Argentíne:
6. etapa (Autódromo El Villicúm - Autódromo El Villicúm, 153,5 km):

1. Germán Tivani (Arg.) Agrupación Virgen de Fátima 3:13:29 h,

2. Daniel Díaz (Arg.) Municipalidad de Pocito,

3. Daniel Zamora (Arg.) Agrupación Virgen de Fátima - všetci rovnaký čas,

4. Sam Bennett (Ír.) Bora-Hansgrohe,

5. Fernando Gaviria (Kol.) UAE Team Emirates,

6. Maximiliano Richeze (Arg.) Deceuninck - Quick Step - všetci +12 s,...

34. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +31

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok