Sagan opäť medzi najlepšími, rozhodovalo sa na cieľovej páske

TA3 TASR SITA
30.1.2019 21:48

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval na druhom mieste v stredajšej 4. etape argentínskych pretekov Vuelta a San Juan. Nad sily jazdca stajne Bora-hansgrohe bol iba Kolumbijčan Fernando Gaviria z SAE-Team Emirates, ktorý vyhral záverečný špurt na 185,8 km dlhej trati to San José de Jáchal - Valle Fértil do Villa San Agustín. Tretí finišoval ďalší kolumbijský jazdec Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick Step).

Sagan opäť medzi najlepšími, rozhodovalo sa na cieľovej páske
facebook.com/vueltaasanjuanok

Hromadný záver bol do posledných sekúnd napínavý a Gaviria rozhodol o svojom triumfe pred Saganom až na cieľovej páske vďaka tomu, že "hodil" bicykel.

Ďalší slovenský reprezentant v drese Bory Erik Baška obsadil 27. miesto, Matúš Štoček z talianskeho tímu Beltrami Tsa – Hoppla – Petroli Firenze obsadil 40. priečku v rovnakom čase ako víťaz. Sagan sa posunul v celkovom poradí na 5. miesto s 26-sekundovou stratou na vedúceho Francúza Juliana Alaphilippea z Deceuninck-Quick Step.

"Bola to ďalšia dlhá etapa na týchto pretekoch a bolo trochu teplejšie než v predpovedi počasia. V závere sa to odohralo podľa očakávania a rozhodovalo sa v hromadnom šprinte. V záverečnom kilometri sme pracovali dobre a po poslednej zákrute som sa ocitol vpredu. Mal som dnes nohy, šiel som úplne naplno, ale nestačilo to. O víťazstvo som prišiel na cieľovej čiare," uviedol Peter Sagan na portáli svojho tímu Bora-Hansgrohe.

4. etapa (San José de Jáchal-Valle Fértl - Villa San Agustín, 185,8 km): 1. Fernando Gaviria (Kol.) UAE-Team Emirates 4:20:26 h, 2. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe, 3. Álvaro Hodeg (Kol.) Deceuninck - Quick Step, 4. Simone Consonni (Tal.) UAE-Team Emirates, 5. Luca Pacioni Neri-Sottoli-Selle Italia-KTM, 6. Matteo Malucelli (obaja Tal.) Caja Rural-Seguros RGA,... 27. Erik Baška Bora-Hansgrohe,... 40. Matúš Štoček (obaja SR) Beltrami Tsa - Hopplá - Petroli Firenze - všetci rovnaký čas ako víťaz.

Poradie po 4. etape: 1. Julian Alaphilippe (Fr.) Deceuninck - Quick Step 11:35:42 h, 2. Fernando Gaviria (Kol.) UAE-Team Emirates +8 s, 3. Valerio Conti (Tal.) UAE-Team Emirates +22, 4. Remco Evenepoel (Belg.) Deceuninck - Quick Step +22, 5. Peter Sagan Bora-Hansgrohe +26, 6. Felix Grossschartner (Rak.) Bora-Hansgrohe +26, 7. Winner Annacona (Kol.) Movistar +26, 8. Laureano Rosas (Arg.) Asociacion Civil Mardan +40,...70. Matúš Štoček Beltrami Tsa - Hopplá - Petroli Firenze +3:54 min,... 99. Erik Baška Bora-Hansgrohe +6:51 min.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok