Zničili veliteľské centrum Islamského štátu, sídlilo v mešite

TA3 TASR
18.1.2019 07:18

Koalícia pod vedením USA, bojujúca proti extrémistickej organizácii Islamský štát v Sýrii, zničila veliteľské centrum IS v mešite v meste Safafíja vo vojnou trpiacej krajine.

Zničili veliteľské centrum Islamského štátu, sídlilo v mešite
SITA/AP (ilustračné foto)

Tento nálet je ďalším náznakom, že IS v Sýrii nie je "porazený", ako minulý mesiac tvrdil americký prezident Donald Trump, ktorý zároveň nariadil stiahnutie amerických vojakov z krajiny. Koaličné lietadlá "zničili veliteľstvo IS a riadiace stanovište v mešite v Safafíji", uviedla koalícia vo vyhlásení.

"IS naďalej porušuje právo platné v čase ozbrojeného konfliktu a zneužíva chránené budovy, ako nemocnice a mešity, čo spôsobuje, že takéto budovy strácajú štatút ochrany," dodala koalícia vo vyhlásení. Bašty IS v Sýrii sa ešte nachádzajú prevažne vo východnej provincii Dajr az-Zaur.

V stredu pri samovražednom bombovom útoku Islamského štátu v severosýrskom meste Manbidž zahynuli štyria Američania, vrátane dvoch amerických vojakov. Bol to najtragickejší útok proti silám USA, odkedy sa pred štyrmi prvýkrát rozmiestnili v Sýrii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok