V hlavnom meste sa na dvoch miestach zrútili oporné múry

TA3 TASR
14.1.2019 10:33

Na dvoch miestach, v bratislavských častiach Karlova Ves a Nové Mesto, sa krátko po sebe zrútili oporné múry. Hlásia aj materiálne škody.

V blízkosti bytovky

Na Ulici Ľudovíta Fullu v bratislavskej Karlovej Vsi došlo počas noci k čiastkovému zosunu svahu a následne oporného múru v blízkosti bytového domu. Na mieste boli záchranné zložky i statik, evakuácia však nebola potrebná. O udalosti informoval hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes. "O 11.00 h sa na magistráte uskutoční zasadnutie krízového štábu," uviedol.

Mestská časť prostredníctvom svojho webu i sociálnej siete oznamuje, že na Ulici Ľudovíta Fullu došlo z bezpečnostných dôvodov k odstávke plynu. Potvrdil to i hovorca spoločnosti SPP - distribúcia Milan Vanga. "Plynovod nie je poškodený, v prípade väčšiny odberateľských miest bude distribúcia obnovená už v priebehu dneška,"oznámil. Polícia v prípade informovala, že následkom zosuvu časti oporného múru došlo k poškodeniu viacerých motorových vozidiel.

Začal unikať plyn

Okrem časti svahu a oporného múr na Ulici Ľudovíta Fullu došlo k podobnému prípadu i na Vančurovej ulici v mestskej časti Nové Mesto. "Približne v rovnakom čase, teda pred 21.00 h, sa zrútil oporný betónový múr postavený medzi dvomi rodinnými domami," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Zosuv poškodil zaparkované osobné auto, ako aj plynovú prípojku. "Nakoľko poškodením plynovej prípojky došlo k úniku plynu, bolo potrebné plyn odstaviť," dodal Szeiff. K zraneniu osôb nedošlo. Okolnosťami tejto udalosti sa v súčasnej dobe zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok