Piata prehra v sérii. Hokejisti Slovana podľahli aj Podoľsku

TA3 TASR
11.1.2019 20:47

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v piatkovom domácom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy s Viťazom Podoľsk 1:3. Pre zverencov Vladimíra Országha to bola piata prehra v sérii. "Belasí" sú na chvoste tabuľky Západnej konferencie a zároveň i celej súťaže so ziskom 27 bodov.

Piata prehra v sérii. Hokejisti Slovana podľahli aj Podoľsku
SITA/Braňo Bibel

Hostia z Podoľska boli pri chuti

Prvý gól už po 60 sekundách ponúkli Slovanisti hosťom sami. Liška stratil puk v obrannom pásme a Sjomin z pravej strany prepálil Čiliaka - 0:1. Slovan sa potom snažil súperovu bránku ohroziť niekoľkými strelami, ale v 6. minúte sa opäť dostal do úniku Sjomin a druhýkrát zakončil veľmi chladnokrvne - 0:2. Štěpánek si do tohto momentu poriadne nesiahol na puk a tréner Országh ho po góle vymenil za Čiliaka. Ten však inkasoval o 7 minút neskôr po strele Šinkeviča. Herná prevaha hostí narastala čoraz viac, ďalšiemu gólu vo svojej sieti zabránil Čiliak po strele Vyglazova. Slovan mohol znížiť v závere úvodnej tretiny v presilovke, ale ani jedna z veľkého množstva striel neskončila v sieti.

Hostia z Podoľska boli pri chuti aj v druhej tretine. Najskôr odmietol hetrik Sjomin, po ňom sa nepresadil ani Rendulič. V polovici zápasu Slovanu vyšla nádherná kombinácia, keď Rau sám pred Ortiom nespanikáril, poslal puk na voľného Chipchuru a ten znížil na rozdiel dvoch gólov. Hostia potom mohli ísť opäť do trojgólového vedenia po strele Sjomina, ale stav sa už v druhom dejstve nezmenil.

V tretej tretine sa zápas prakticky už len dohrával. Viťaz si pozorne strážil náskok, nepúšťal sa zbytočne do ofenzívy, ale v 48. minúte mohol inkasovať po teči Hrnku. Gólom sa neskončil ani závar, po ktorom mal možnosť skórovať Lamper. Slovan napriek streleckej prevahe v zápase podľahol o dva góly. V rámci terajšej domácej trojzápasovej série odohrá Slovan druhý duel v nedeľu 13. januára o 17.30 h proti Avtomobilistu Jekaterinburg.

Vyjadrenia po zápase

Vladimír Országh, tréner Slovana: "Súper vyhral zaslúžene, ale víťazstvo dosiahol po našich hrubých chybách. Podoľsk hral veľmi dobre, prevýšil nás korčuliarsky i chytrosťou. Na našej hre mi chýbalo viac zanietenia a emócií."

Valerij Belov, tréner Podoľska: "Páčil sa mi náš výkon. Rozhodla prvá tretina, keď sme si utvorili rozhodujúci náskok. Súper sa potom snažil, ale napokon sme výhru udržali."

Michal Sersen, kapitán Slovana: "Neodohrali sme až taký zlý zápas. Ale súperi nás trestajú za chyby, to omieľame dookola. Rozhodol úvod druhej tretiny. Náš najväčší problém je koncentrácia počas celých 60 minút."

Adam Liška, útočník Slovana: "Prvý gól beriem na seba, Sjomin mi ľahko zobral puk. Škoda aj ďalších chýb, po prvej tretine sa zdalo, že je po zápase. Ale som rád, že sme neprestali bojovať a napokon sme ešte zabrali."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok