Slovan skúsil aj hru bez brankára, náskok Dinama už nezvrátil

TA3 TASR
8.1.2019 20:00

Hokejisti Slovana Bratislava zaknihovali v utorňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy štvrtú prehru v sérii. Na ľade Dinama Minsk prehrali 3:5 a v tabuľke Západnej konferencie im naďalej patrí posledné 12. miesto.

Slovan skúsil aj hru bez brankára, náskok Dinama už nezvrátil
TASR/Jaroslav Novák (ilu foto)

Hneď v úvode zápasu sa strelecky presadili obe mužstvá. Slovan išiel do vedenia po zakončení Chipchuru, ale už po 17 sekundách vyrovnal Andrej Kosticyn. O tri minúty neskôr obrana Slovana nepokryla Howdena, ktorý prekonal Čiliaka po druhý raz. Oba tímy pokračovali v ofenzívnom predstavení, "belasí" vzápätí mohli vyrovnať, ale puk skončil iba na konštrukcii bránky. Domáci mali potom prevahu, ktorú vyjadrili aj počtom striel, ale Čiliaka do konca prvej tretiny už neprekonali.

Druhú tretinu začal lepšie Slovan. Hrnka si nakorčuľoval pred Enrotha a ponad rameno vyrovnal. Potom však opäť prevzali taktovku domáci. Na 3:2 zvýšil svojim druhým gólom v zápase Howden a ten istý hráč zavŕšil o dve minúty neskôr hetrik.

V tretej tretine mali šance oba tímy, ale skóre sa dlho nemenilo. V 54. minúte však hrali "belasí" v početnej výhode a Jeff Taffe s prispením obrancu Osipova dostal puk za chrbát Enrotha. V závere siahol tréner Országh po hre bez brankára, ale napriek niekoľkým šanciam jeho zverenci nedokázali skórovať. To sa napokon podarilo Stepanovovi, ktorý uzavrel skóre duelu do prázdnej bránky. Zverencov trénera Vladimíra Országha teraz čaká trojzápasová domáca séria, ktorú odštartujú v piatok 11. januára o 18.30 h proti Viťazu Podoľsk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok