Obávaný boss ide do väzby, dôvodom je lúpež ako z filmu

TA3 TASR SITA
2.1.2019 16:30

Okresný súd v Leviciach rozhodol o väzobnom stíhaní niekdajšieho údajného šéfa nitrianskej mafie Ľuboša Ferusa. Cez víkend po Vianociach mal byť účastníkom lúpeže v Želiezovciach.

Obávaný boss ide do väzby, dôvodom je lúpež ako z filmu
TASR/Pavol Zachar

Mali žiadať peniaze

O rozhodnutí informovala hovorkyňa Krajského súdu v Nitre Lenka Kiradžiev, podľa ktorej už bola voči uzneseniu podaná sťažnosť. Ľuboš Ferus mal byť v noci zo soboty 29. na nedeľu 30. decembra spolu s Dávidom P. a Adriánom G. účastníkom lúpeže.

"Vydierači s tmavým Audi na fotke mali na ceste zablokovať taxík. Následne jeho osádku vytiahnuť z auta a fyzicky napadnúť. S nožom v ruke mali od nich žiadať peniaze. Tie im mali poškodení vydať," popísali lúpež policajti na svojom Facebooku s tým, že po čine zadržali tri osoby, okrem iných aj Ferusa.

Ferus je jedným z posledných žijúcich "dinosaurov" slovenského podsvetia 90. rokov. Figuruje v rôznych kauzách, i v prípade vraždy Miroslava Sýkoru z roku 1997.

Jeden muž zostáva na slobode

Dávid P. zostáva na slobode. Okresný súd v Leviciach mu však svojím právoplatným uznesením uložil viaceré opatrenia a povinnosti. Ako informovala hovorkyňa Krajského súdu v Nitre Lenka Kiradžiev, obvinený bol ponechaný na slobode a existujúce dôvody preventívnej väzby boli nahradené dohľadom probačného a mediálneho úradníka.

Podľa jej slov boli Dávidovi P. uložené obmedzenia a povinnosti dostaviť sa na predvolanie PMÚ a orgánov činných v trestnom konaní, oznámiť zmenu pobytu a zároveň mu súd uložil zákaz kontaktovať, priblížiť sa a zdržiavať pri obydlí obvinených.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok