Pátranie po nezvestných v Rusku zastavili, hrozí ďalšie zrútenie

TA3 TASR
1.1.2019 14:27

Na deväť sa v utorok zvýšil počet obetí výbuchu plynu, ktorý v pondelok zničil bytový dom v ruskom Magnitogorsku. Ďalších 32 ľudí je stále nezvestných, informovala agentúra Interfax s odvolaním sa na miestne úrady.

Záchranári museli v utorok dočasne zastaviť pátranie po desiatkach nezvestných, pretože hrozilo zrútenie ďalších častí budovy. Podarilo im však vytiahnuť z trosiek 10-mesačného chlapca; prežil napriek nízkym teplotám, ktoré v noci klesli na približne mínus 27 stupňov Celzia.

Chlapčeka previezli vo veľmi vážnom stave do Moskvy. Má ťažké omrzliny, zranenie hlavy a niekoľko zlomenín. Prvé správy hovorili, že išlo o 11-mesačné dievčatko. Na mieste katastrofy pracovali celú noc stovky záchranárov, ktorí prehľadávali trosky a snažili sa stabilizovať zvyšné múry.

Výbuch, ku ktorému došlo v desaťposchodovej budove v pondelok ráno, keď ešte väčšina obyvateľov spala, úplne zničil 35 bytov a desať ďalších poškodil. Bytový dom mal okolo 1100 obyvateľov. Ľudí, ktorí sa ocitli bez domova, evakuovali do neďalekej školy. Tragédiu začal vyšetrovať Vyšetrovací výbor Ruskej federácie, ktorý do Magnitogorska vyslal vyšetrovateľov zo svojho moskovského ústredia. Federálna bezpečnostná služba potvrdila, že v bytovom dome nastal výbuch plynu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok