Bratislavské trhy opäť otvorili. Takto vyzeralo miesto požiaru

TA3 TASR
29.11.2018 12:33

Vianočný trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí v centre Bratislavy sú po rozsiahlom požiari opäť otvorené. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

Bratislavské trhy opäť otvorili. Takto vyzeralo miesto požiaru
SITA/Braňo Bibel

Požiar sa rozšíril zo stánku

"Stánky sú opäť otvorené a pokračujú v súlade s riadnymi otváracími hodinami," informuje bratislavský magistrát. Stánky predávajúce občerstvenie sú otvorené od 10. do 22. hodiny, stánky s vianočnými darčekmi a charitatívne stánky budú otvorené do 20. hodiny.

Na Hlavnom námestí v Bratislave vypukol v stredu po 15.30 h v jednom zo stánkov požiar a rozšíril sa na priľahlú budovu. Zranila sa jedna osoba. Škodu predbežne odhadujú na viac ako 200.000 eur. Požiar vznikol po výbuchu propán-butánových fliaš. Stánok, v ktorom požiar vypukol, nebol podľa hovorkyne mesta Bratislava Zuzany Onufer súčasťou vianočných trhov hlavného mesta.

Majitelia nemali nájomnú zmluvu

Podľa slov hovorkyne mesta nemali majitelia stánku podpísanú nájomnú zmluvu s mestom a ani nepožiadali o zaujatie verejného priestranstva. Stánky, ktoré majú riadnu nájomnú zmluvu s hlavným mestom, majú v zmluve povinnosť dodržiavať požiarne a bezpečnostné predpisy.

Novozvolený primátor Bratislavy Matúš Vallo nerozumie, ako mohol na vianočných trhoch na bratislavskom Hlavnom námestí fungovať stánok, ktorý nebol ich súčasťou a jeho majitelia nemali podpísanú nájomnú zmluvu a ani mesto nepožiadali o zaujatie verejného priestranstva. "Predpokladám, že to, ako mohlo prísť k takémuto fatálnemu zanedbaniu povinností mesta, jeho súčasné vedenie čo najskôr vysvetlí," uviedol Vallo, ktorý vedenie hlavného mesta po primátorovi Ivovi Nesrovnalovi preberie 7. decembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok