Informácie, že Kočnera označili za objednávateľa, zostávajú nepotvrdené

TA3 TASR
4.10.2018 12:19

Polícia ani prokuratúra nekomentujú medializované informácie o objednávateľovi vraždy novinára Jána Kuciaka. Jeden z obvinených, ktorý sa rozhodol spolupracovať, údajne uviedol, že si ju objednal podnikateľ Marián Kočner. Pôvodná správa Markízy hovorila, že advokátka obvineného mala tieto informácie potvrdiť, neskôr sa však pre Joj voči nim razantne ohradila.

Polícia ani prokuratúra viac informácií poskytnúť nechceli. "S otázkami je potrebné sa obrátiť na Úrad špeciálnej prokuratúry," reagovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

"Všetky informácie, ktoré bolo možné v súčasnom procesnom štádiu trestného konania aktuálne sprístupniť médiám, poskytol generálny prokurátor Jaromír Čižnár a dozorujúci prokurátor na tlačovej besede. Nad rámec poskytnutých informácií sa v súčasnosti, vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, nebudeme vyjadrovať a ani komentovať informácie z neoverených zdrojov," uviedla zas hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Kto by mal byť kto v prípade Kuciak:

Údajný objednávateľ: Alena Zsuzsová
Údajný pomocník: Miroslav Marček
Údajný sprostredkovateľ: Zoltán Andruskó
Údajný strelec: Tomáš Szabó

Obhajkyňa jedného z obvinených, Zoltána Andruskóa, pôvodne podľa Markízy potvrdila, že jej klient spolupracuje s políciou aj to, že ako objednávateľa označil kontroverzného podnikateľa Kočnera. Lívia Kňažíková sa neskôr voči týmto informáciám ohradila. Podľa jej vyjadrenia pre Joj však v krátkom telefonickom rozhovore mená ako Kočner a Zsuzsová vôbec nezazneli. "Vyslovene popieram, že by som takéto informácie podala," uviedla pre televíziu Kňažíková.

Andruskóvi mala podľa pôvodnej informácie Denníka N o tom, kto si ich najal, povedať obvinená Alena Zsuzsová. Tá sa mala s objednávkou obrátiť na neho. Kočner z objednávky vraždy zatiaľ zrejme nie je obvinený. V súčasnosti je vo väzbe pre kauzu televíznych zmeniek. Nedávno ho v tichosti presunuli do Leopoldova.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Dvojicu mladých ľudí zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Za jeho vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur. Obvinené sú zatiaľ štyri osoby – tlmočníčka Zsuzsová, ktorá mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, Tomáš Szabó, ktorý mal strieľať, Miroslav Marček, ktorý ho mal na miesto činu doviezť a Zoltán Andruskó ako sprostredkovateľ. Sú vo väzbe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok